Założyłem ten wątek, aby nie tworzyć niemerytorycznego bałaganu w poniższym wątku:
http://www.wtg-gniazdo.org/forum/viewtopic.php?p=178992Z niemałym zaskoczeniem i oburzeniem zapoznałem się z kierowanymi pod moim adresem przez ks. Jana M. Musielaka, zastępcę dyrektora Archiwum Archidiecezjalnego w Poznaniu, zarzutami dotyczącymi „szkalowania Archiwum”, jak również wcześniejszego „ośmieszania na forum” księdza. W związku z tym uprzejmie proszę Księdza o udzielenie odpowiedzi na pytanie:
Kiedy i w jakich okolicznościach, używając wprost czy to imienia i nazwiska bądź funkcji Księdza lub też nazwy instytucji Archiwum Archidiecezjalnego w Poznaniu, miałem dopuścić się zarzucanych mi przez Księdza czynów?
Bardzo proszę o przytoczenie wszelkich wpisów czy innych dowodów, które jednoznacznie wskazywałyby na popełnienie przeze mnie zarzucanych mi wspomnianych czynów.
Ze swojej strony pragnę dodać, że wypowiedź ks. Jana M. Musielaka w przytoczonym powyżej wątku uważam za dalece niewspółmierną do zaistniałej sytuacji, niemniej wierząc w dobrą wolę ks. dyrektora mam nadzieję, że uda się zażegnać powstały problem.
Z poważaniem
Wojciech Lis