Przygotowałem podsumowanie zaplanowanych na ten rok zamierzeń przedstawionych na Walnym Zgromadzeniu WTG Gniazdo w dniu 27 kwietnia 2024 r.
1. Uczestnictwo członków Towarzystwa w 11 GENEAMI w Brzegu. Spotkanie w drugiej połowie września br. Chętnych proszę o zgłaszanie się e-mailowo do 20 maja :
wutege@gmail.com 2. Album Wielkopolskich Zdjęć Ślubnych. W przyszłym tygodniu, po spotkaniu Andrzeja z pomysłodawcą Mirkiem Figajem ogłosimy dalszy tryb działania.
3. Prowadzone są prace nad zorganizowaniem w czerwcu wyjazdowego spotkania naszego Towarzystwa w Trzciance. Mam nadzieję, że do 25 maja ustalimy szczegóły i będziemy mogli ogłosić termin i program spotkania.
4. Zapraszam chętne osoby (członkowie lub sympatycy) do zgłaszania swoich propozycji wystąpienia z prelekcją na Dniu Genealoga w Poznaniu w ostatnią sobotę września. Zgłoszenia pod adresem:
wutege@gmail.com5. Zapraszam chętne osoby (członkowie i sympatycy) do zgłaszania się prze realizacji projektu Uczestnicy Powstania Wielkopolskiego. Praca u siebie w domu (dostarczę niezbędne materiały). Możliwość udziału w projekcie internetowym jak również przy wydawaniu następnych tomów Złotej Księgi. Zgłoszenia pod adresem:
bazaindeks@gmail.com6. Przygotowujemy materiały do wystawy : Moje wspomnienia z II. W. Ś. – Rysunki 10-cio latków ze szkół w Gnieźnie ogłoszony w 1946 roku. Posiadamy możliwość zdobycia ok 180 rysunków z tego okresu. Szczegóły pod adresem:
wutege@gmail.comWojtek