Dyskusje na temat działalności WTG, organizacji, planów, działań, spotkań, itd.
14 gru 2010, 19:32
Zapomniałbym, a to ważna rzecz. Otóż niecałe 2 tygodnie temu Piotrek wygłosił na konferencji "I3: Internet - infrastruktury - innowacje" odbywającej się we Wrocławiu prezentację pod tytułem "Znaczenie digitalizacji i udostępniania zasobów archiwalnych w Internecie dla rozwoju nowych inicjatyw społecznych", której głównym przesłaniem był związek między digitalizacją zasobów i umieszczaniem ich w bibliotekach cyfrowych, a oddolnymi inicjatywami, takimi jak te podejmowane przez WTG. Slajdy można pobrać pod adresem:
http://www.i3conference.net/online/2010 ... cje/90.pdfPiotrkowi gratuluję sukcesu
14 gru 2010, 19:52
Dołączam się do gratulacji
14 gru 2010, 20:07
Brawo Piotrek!!!!!!!!!!
Wojtek
14 gru 2010, 20:29
Cieszę się bardzo i gratuluję Piotrze
14 gru 2010, 20:30
Ja także gratuluję!
Bardzo interesujący i ważny wykład.
14 gru 2010, 20:43
Brawo, brawo!
15 gru 2010, 02:24
Gratulacje to swietna metoda zaistnienia w ogolnoplskiej spolecznosci genealogicznej. Pozwolilem sobie na puszczenie tego linku dalej.
15 gru 2010, 07:05
Piotruś super, moje gratulacje
15 gru 2010, 07:30
Dołączam się do gratulacji !!.
15 gru 2010, 08:26
Piotrze,
gratuluję wspaniałego wystąpienia ! Oby dzięki referatom i publikacjom o tej tematyce, rosło znaczenie digitalizacji zasobów metrykalnych !
15 gru 2010, 08:55
Super !!! Gratuluję i dziękuję zarazem - bo to wielka rzecz.
Zbyszek
15 gru 2010, 09:07
GRATULUJĘ !!! i życzę dalszych sukcesów
Pozdrawiam serdecznie
krysia
15 gru 2010, 11:37
Autorami tej prezentacji jesteśmy razem z Maciejem, a więc jemu także należą się gratulacje
Ja miałem natomiast przyjemność powiedzieć do niej kilka słów na ostatnim I3 we Wrocławiu. Największym sukcesem jest zapewne to, że przy okazji uświadamiania różnym osobom i instytucjom potrzeby digitalizacji dziedzictwa kulturowego i udostępniania go na szeroką skalę w internecie, mogliśmy zaprezentować się jako Towarzystwo Genealogiczne i powiedzieć co nieco o jego działaniach. Większość osób nie zdaje sobie sprawy z tego, jak wiele dzieje się w tego typu stowarzyszeniach i jak wiele mogą one dobrego zdziałać, jeśli tylko mają zapewnione ku temu możliwości i jest chęć współdziałania ze strony odpowiednich instytucji.
Miejmy nadzieję, że taka współpraca będzie coraz powszechniejsza, na czym zapewne korzystać będą wszyscy zainteresowani. Ostatnio nawet się dość dużo w tym temacie dzieje, chociażby w związku z udostępnieniem przez NAC skanów w internecie i podjęciu współpracy z APP. Najważniejsze że nie brakuje chęci i rąk do pracy, bo dzięki temu możemy zdziałać wiele.
Dziękuję i pozdrawiam
Piotr
15 gru 2010, 15:31
Gratulacje Panowie!
15 gru 2010, 16:34
Piotrze,Maćku! Gratulujemy!
Iwona i Mietek.
15 gru 2010, 22:27
skała napisał(a):Najważniejsze że nie brakuje chęci i rąk do pracy, bo dzięki temu możemy zdziałać wiele.
Mam nieodparte wrażeni , że tutaj raczej o głowy chodzi
Wojtek