Dyskusje na temat działalności WTG, organizacji, planów, działań, spotkań, itd.
Odpowiedz

Wystąpienie na konferencji I3

14 gru 2010, 19:32

Zapomniałbym, a to ważna rzecz. Otóż niecałe 2 tygodnie temu Piotrek wygłosił na konferencji "I3: Internet - infrastruktury - innowacje" odbywającej się we Wrocławiu prezentację pod tytułem "Znaczenie digitalizacji i udostępniania zasobów archiwalnych w Internecie dla rozwoju nowych inicjatyw społecznych", której głównym przesłaniem był związek między digitalizacją zasobów i umieszczaniem ich w bibliotekach cyfrowych, a oddolnymi inicjatywami, takimi jak te podejmowane przez WTG. Slajdy można pobrać pod adresem: http://www.i3conference.net/online/2010 ... cje/90.pdf
Piotrkowi gratuluję sukcesu :)

Re: Wystąpienie na konferencji I3

14 gru 2010, 19:52

Dołączam się do gratulacji :)

14 gru 2010, 20:07

Brawo Piotrek!!!!!!!!!!
Wojtek

14 gru 2010, 20:29

Cieszę się bardzo i gratuluję Piotrze :D

14 gru 2010, 20:30

Ja także gratuluję!
Bardzo interesujący i ważny wykład.

14 gru 2010, 20:43

Brawo, brawo!

15 gru 2010, 02:24

Gratulacje to swietna metoda zaistnienia w ogolnoplskiej spolecznosci genealogicznej. Pozwolilem sobie na puszczenie tego linku dalej.

15 gru 2010, 07:05

Piotruś super, moje gratulacje

15 gru 2010, 07:30

Dołączam się do gratulacji !!.

15 gru 2010, 08:26

Piotrze,

gratuluję wspaniałego wystąpienia ! Oby dzięki referatom i publikacjom o tej tematyce, rosło znaczenie digitalizacji zasobów metrykalnych !

15 gru 2010, 08:55

Super !!! Gratuluję i dziękuję zarazem - bo to wielka rzecz.
Zbyszek

15 gru 2010, 09:07

GRATULUJĘ !!! i życzę dalszych sukcesów
Pozdrawiam serdecznie
krysia

15 gru 2010, 11:37

Autorami tej prezentacji jesteśmy razem z Maciejem, a więc jemu także należą się gratulacje :) Ja miałem natomiast przyjemność powiedzieć do niej kilka słów na ostatnim I3 we Wrocławiu. Największym sukcesem jest zapewne to, że przy okazji uświadamiania różnym osobom i instytucjom potrzeby digitalizacji dziedzictwa kulturowego i udostępniania go na szeroką skalę w internecie, mogliśmy zaprezentować się jako Towarzystwo Genealogiczne i powiedzieć co nieco o jego działaniach. Większość osób nie zdaje sobie sprawy z tego, jak wiele dzieje się w tego typu stowarzyszeniach i jak wiele mogą one dobrego zdziałać, jeśli tylko mają zapewnione ku temu możliwości i jest chęć współdziałania ze strony odpowiednich instytucji.
Miejmy nadzieję, że taka współpraca będzie coraz powszechniejsza, na czym zapewne korzystać będą wszyscy zainteresowani. Ostatnio nawet się dość dużo w tym temacie dzieje, chociażby w związku z udostępnieniem przez NAC skanów w internecie i podjęciu współpracy z APP. Najważniejsze że nie brakuje chęci i rąk do pracy, bo dzięki temu możemy zdziałać wiele.

Dziękuję i pozdrawiam
Piotr

15 gru 2010, 15:31

Gratulacje Panowie!

15 gru 2010, 16:34

Piotrze,Maćku! Gratulujemy!

Iwona i Mietek.

15 gru 2010, 22:27

skała napisał(a):Najważniejsze że nie brakuje chęci i rąk do pracy, bo dzięki temu możemy zdziałać wiele.

Mam nieodparte wrażeni , że tutaj raczej o głowy chodzi :)
Wojtek
Odpowiedz