Dyskusje na temat działalności WTG, organizacji, planów, działań, spotkań, itd.
Odpowiedz

Nowe osoby na forum WTG

17 sty 2012, 15:21

admin: wydzielono z wątku viewtopic.php?f=1&t=15 zastrzeżonego dla nowych członków WTG "Gniazdo", którzy wypełnili deklarację członkowską i zostali przyjęci w poczet członków. Osoby, które chciałyby się przedstawić innym uczestnikom forum, zapraszamy do pisania w tym wątku.

Witam serdecznie wszystkich z WTG, jestem tu nowy ale nie znaczy całkiem zielony. Swoje drzewo pielęgnuję już od 10 lat i mam nadzieję, że dzięki WTG przybędzie mi gałęzi i "listków" na nim.

Re: Nowi członkowie WTG

17 sty 2012, 15:51

Witamy serdecznie. W miarę możliwości napewno pomożemy. Musisz jednak rozgraniczyć członkostwo w WTG a pobyt na forum WTG.
Pozdrawiam Jacek

27 sty 2012, 10:27

Witam wszystkich!

Jestem nowy, wiec wypada się przedstawić. Swoje drzewo tworzę od może 10 lat w wolnych chwilach. Nie mam dużych osiągnięć, jestem raczej początkującym poszukiwaczem rodzinnych korzeni. Będę więc raczej pytał niż pomagał innym. Mogę pomóc w poszukiwaniach w parafii Pogorzelica, bo mam dostęp do skanów.

Pozdrawiam wszystkich

Roman Gałązka

27 sty 2012, 16:01

Witam Romanie :D
W miarę możliwości każdy stara się pomóc. Życzę owocnych poszukiwań i zadowolenia ze swoich osiągnięć.

Jola

27 sty 2012, 16:16

RomanG napisał(a):...pozdrawiam wszystkich...Roman Gałązka
Miło Cię po trzykroć powitać !
jako członka WTG, jako imiennika , oraz jako ciekawostkę , iż nazwisko Twoje
wiąże się (nie)rozerwalnie z jedną linią moich przodków na przestrzeni wielu pokoleń, chociaż z dokumentami
było by ciężko...
Do zobaczenia na którymś ze spotkań!

27 sty 2012, 16:29

amator napisał(a):
RomanG napisał(a):nazwisko Twoje
wiąże się (nie)rozerwalnie z jedną linią moich przodków na przestrzeni wielu pokoleń, chociaż z dokumentami
było by ciężko...

Oj bardzo (nie)rozerwalnie, gdyby nie jedno, to by i drugiego nie było! :) Amatorze, myślę że to powiązanie sięga nawet czasów prehistorycznych..

Również witam serdecznie i pozdrawiam
Piotr

27 sty 2012, 17:30

Witaj, Romanie
Pozdrawiam i również życzę dotarcia do najstarszych metryk, nawet, gdyby miały być wyryte rylcem na glinianych tabliczkach. Przede wszystkim takich...! :)

Nazwisko Grześkowiak już niedługo będzie w kręgu także i moich zainteresowań.

27 sty 2012, 17:38

Witam również .Władek

Re: Nowe osoby na forum WTG

20 mar 2012, 18:22

Cześć!
Zajrzałem kilka razy i wpadłem chyba na dłużej:-) Kilka lat temu, po przejściu na emeryturę zaraziłem się chorobą pn "skąd się wziąłem..." i tak w wolnych chwilach dłubię, szukam, pukam i dokładam do drzewa. Zorganizowałem w ubiegłym roku zjazd rodzinny, a w jego konsekwencji zacząłem pracę nad pisaną historią rodziny. Mieszkam w Ostrowie Wielkopolskim i jeśli będę mógł komuś w czym pomóc to bardzo chętnie...
Pozdrawiam
Andrzej

Re: Nowe osoby na forum WTG

20 mar 2012, 18:26

Kornasz napisał(a):Cześć!
Zajrzałem kilka razy i wpadłem chyba na dłużej:-) Kilka lat temu, po przejściu na emeryturę zaraziłem się chorobą pn "skąd się wziąłem..." i tak w wolnych chwilach dłubię, szukam, pukam i dokładam do drzewa. Zorganizowałem w ubiegłym roku zjazd rodzinny, a w jego konsekwencji zacząłem pracę nad pisaną historią rodziny. Mieszkam w Ostrowie Wielkopolskim i jeśli będę mógł komuś w czym pomóc to bardzo chętnie...
Pozdrawiam
Andrzej

Ostrów który jest tak bliski memu sercu!
Witaj Andrzeju - Ostrowiaków u nas wyjątkowo mało :)
Odpowiedz