Dyskusje na temat działalności WTG, organizacji, planów, działań, spotkań, itd.
26 paź 2013, 19:50
Mam przyjemność poinformować, że dziś ukazała się nowa pozycja wydawnicza WTG, której inauguracja wydawnicza nastąpiła na dzisiejszych targach w Poznaniu.
Moi przodkowie to notatnik przewidziany na rodzinne zapiski, miejsce gdzie możemy wpisać swoje efekty poszukiwań i mieć to wszystko w jednej książeczce, którą łatwo możemy zabrać ze sobą idąc do rodziny czy też archiwum. W formie wkładki Tablica genealogiczna - wywód przodków do 6 pokolenia wstecz.
Format notatnika A 4 stron 66
Format załącznik - tablica genealogiczna po rozłożeniu 950 x 297 mm
Oprawa miękka
Cena 10 zł
Zamówienia na adres:
wutege@gmail.comUploaded with
ImageShack.usWojtek
26 paź 2013, 20:09
Brawo! Świetna i bardzo przydatna książeczka!
Już zaczęłam uzupełnianie
26 paź 2013, 20:13
Świetny pomysł!
pozdrawiam
26 paź 2013, 20:23
Przykładowa strona wewnątrz notatnika
Uploaded with
ImageShack.usZasady kupna jak zawsze, czyli zamówienie na adres
wutege@gmail.com i wpłata na konto. Koszt wysyłki 5 zł
Wojtek
27 paź 2013, 07:39
Kup sobie trzy, starczą na wszystkich.
27 paź 2013, 09:48
6 pokoleń wstecz tyczy się tylko tej załączonej tablicy, czy całego notatnika? 6 pokoleń z probantem czy bez?
27 paź 2013, 10:13
Sześć pokoleń wstecz dotyczy całego wydania Notatnika, gdyż musi być spójna tablica genealogiczna z jego zawartością.
Pokolenia liczy się z probantem.
Przy opracowywaniu tej pozycji zastanawialiśmy się nad wielkością (liczba pokoleń), Wtedy tablica genealogiczna byłaby jeszcz większa i mało czytelna . Obecna ma juz 950 mm długości. Doszliśmy jednak do wniosku, że lepiej 'nie przedobrzyć".
W każdej chwili możemy wydać powiększony Notatnik. Jednak wtedy jego koszty będą o wiele większe.
Dla lepszej orientacji - sześć pokoleń to ok. 200 lat wstecz , czyli początek XIX wieku - rok 1800.
Gratuluje Kamilowi dojścia w swoich poszukiwaniach do ok. 1650 roku (11pokoleń), ale nie jest to powodem do ironizowania z czegos co przydaje sie wielu innym osobom.
Wojtek
27 paź 2013, 11:13
wojciech napisał(a):Zasady kupna jak zawsze, czyli zamówienie na adres @ WTG i wpłata na konto. Koszt wysyłki 5 zł
Aby zainteresować zaprzyjaźnione osoby rodzinną genealogią, mam zamiar tym wydawnictwem uczynić gest zachęcający
Pytanie: jak mam liczyć koszty wysyłki przy kilku egzemplarzach?
27 paź 2013, 12:15
Koszt wysyłki zależy oczywiście od ilości zamówionych egzemplarzy. W tej sprawie proszę o kontakt na adres wutege@gmail.com
Wojtek
27 paź 2013, 13:32
Nie bardzo rozumiem, wiec dopytam.
- kupuje książeczkę w wydaniu "papierowym", potem informacje wpisuję ręcznie
albo
- kupuje program przy pomocy którego, i za pomocą np. gedcom, tworzy się książeczka, a ja sobie ją w domu drukuję.
albo ...
27 paź 2013, 13:42
Elu,
zamysłem twórców "Notatnika" było stworzenie pewnego rodzaju brulionu, dla stricte początkujących, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z genealogią, właśnie od wypytania rodziny. Niebawem Święto Zmarłych, potem Boże Narodzenie, a więc czas, kiedy rodziny wspólnie się spotykają i często snują opowieści o ludziach, którzy dawno już przeminęli.
Dobrze mieć pod ręką jakiś zeszyt, może właśnie taki "Notatnik", bo luźne kartki mają to do siebie, że gdzieś się później zawieruszą, pogubią, pogniotą. W "Notatniku" wszystko będzie razem w jednym miejscu, a dodatkowo z tyłu jest szablon wywodu przodków, co może zainteresować innych i skłonić ich do pomocy, choćby poprzez podzielenie się wiedzą z tropicielami rodzinnych historii.
Programy, gedcomy i inne z tym związane sprawy, dobre są ale na późniejszym etapie.
Dodatkowo, "Notatnik" może być cenną pamiątką dla przyszłych pokoleń: wszak informacje tam wpisane będą ręcznie, a tego żaden komputer nie odda.
27 paź 2013, 16:33
Skoro ksiazeczka, /swietny pomysl/, jest dla poczatkujacych to nie dla nas
i nie dla Ciebie Kamilu.
Jacku Twoj post okropnie zlosliwy.
27 paź 2013, 19:46
Hania napisał(a):Skoro ksiazeczka, /swietny pomysl/, jest dla poczatkujacych to nie dla nas
i nie dla Ciebie Kamilu.
Dla nas też, przyda się na prezenty dla bliższych i dalszych, zwłaszcza młodszych krewnych (wypełniony choćby częściowo), może ktoś złapie bakcyla?
Ostatnio edytowano 28 paź 2013, 22:28 przez
menka, łącznie edytowano 1 raz
27 paź 2013, 20:23
Asiek napisał(a):Elu,
zamysłem twórców "Notatnika" było stworzenie pewnego rodzaju brulionu, dla stricte początkujących, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z genealogią, właśnie od wypytania rodziny. Niebawem Święto Zmarłych, potem Boże Narodzenie, a więc czas, kiedy rodziny wspólnie się spotykają i często snują opowieści o ludziach, którzy dawno już przeminęli.
Dobrze mieć pod ręką jakiś zeszyt, może właśnie taki "Notatnik", bo luźne kartki mają to do siebie, że gdzieś się później zawieruszą, pogubią, pogniotą. W "Notatniku" wszystko będzie razem w jednym miejscu, a dodatkowo z tyłu jest szablon wywodu przodków, co może zainteresować innych i skłonić ich do pomocy, choćby poprzez podzielenie się wiedzą z tropicielami rodzinnych historii.
Programy, gedcomy i inne z tym związane sprawy, dobre są ale na późniejszym etapie.
Dodatkowo, "Notatnik" może być cenną pamiątką dla przyszłych pokoleń: wszak informacje tam wpisane będą ręcznie, a tego żaden komputer nie odda.
i to jest w pełni słuszna racja
pzdr.
27 paź 2013, 21:41
Ja od blisko trzech lat prowadzę podobną ewidencję przodków (wzór wymyśliłem sam - nie był modyfikowany od początku, więc świadczy to o jego stabilności). Opisałem ją zresztą blisko 1,5 roku temu na swoim blogu :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.c ... logii.html Oprócz suchych danych dodaję kopie dokumentów dotyczących danych przodków, a w miarę nowych danych zawsze mogę wydrukować nową kartę z poprawionymi danymi. Teraz "leci" już trzeci segregator, więc nie ma też tu żadnych ograniczeń
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
30 paź 2013, 19:27
"Moi przodkowie " bardzo dobrze się sprzedaja. Przez niecały tydzień rozeszło sie ponad 50% nakładu. Rekordzista kupił 9 szt ( Nie wiem czy dla rodziny, czy na handel
).
Został zlecony dodruk.
Wojtek
p.s. Myślimy o wydaniu wersji "ekskluzywnej" w twardej okładce, na super papierze z ozdobnikami.
14 lis 2013, 18:51
Prosze wszystkich, którzy zamówili Notatnik Moi przodkowie o kilka dni cierpliwości.
Zamówiony dodruk ma poślizg i wysyłkę zaczniemy od 19 listopada.
Za utrdnienie przepraszam.
Wojtek
20 lis 2013, 20:26
Miło mi poinformować, że od dziś wznowiona została wysyłka Notes- Moi przodkowie..
Przepraszam wszystkich oczekujących na tę pozycję.
Wojtek
Ps. za kilka dni więcej szczegółów o wydaniu ekskluzywnym.
26 lis 2013, 15:57
No nadgorliwość gorsza od faszyzmu : kupiłam Notatnik i już obdarzyłam rodzinę jego "wkładką" ( żeby wpisywali swoje gałęzie) a tu mi się wersja "wzbogacona " ma pokazać... no cóż czekam z niecierpliwością , pewnie kupię i tą
29 lis 2013, 13:24
Od dnia 8 grudnia będzie można nabyć wydanie Moich przodków w wersji LUX.
Na czym to będzie polegało?
1. Papier wewnąrzt kremowy o wiekszej gramaturze 130q (grubszy-w wydaniu standart był 80q)
2. Okładka twarda płótnopodobna.
3. Do wyboru kolor okładki: bordowy, granatowy, ciemno zielony i czarny
4. Napis na okładce Moi przodkowie ozdobny w złotym kolorze
5. Możliwość umieszczenia na okładce dodatkowego napisu dwuwyrazowego np. Imię i Nazwisko, lub Rodzina Kowalskich
6. Cena 35 zł/szt. Przy dodatkowym napisie j.w. dopłata 5 zł . Koszt wysyłki 6 zł
7. Nakład będzie ograniczony.
8. Przy zamówieniu proszę o podanie koloru okładki i ewentualnie treści dodatkowego napisu.
9. Zamówienia proszę kierować na adres mailowy WTG.:wutege@gmail.com
Myślę, że może to być wspaniały prezent pod choinkę.
Wojtek
02 gru 2013, 08:53
Witaj Wojtku
A czy mógłbyś zamieścić jakiś przykładowy skan okładki i jednej ze stron? Wcześniej pisałeś o jakiś ozdobnikach.
Pozdrawiam
Piotrek
02 gru 2013, 14:45
Jutro zamieszczę skan okładki i strony wewnętrznej.
Wojtek
02 gru 2013, 20:44
Witam,
Od kiedy można składać zamówienia?
02 gru 2013, 21:56
Zamówienia można już składać. Realizacja w przyszłym tygodniu.
Wojtek
03 gru 2013, 06:22
Bardzo dziękuję za informację, przed chwilą złożyłem zamówienie.
04 gru 2013, 11:12
Zapomniałem w opisie zaznaczyć , że wersja LUX zrobiona jest na 7 pokoleń - wersja normalna na 6 pokoleń
Przykładowa okładka i strona wewnętrzna
04 gru 2013, 16:43
1. Ile stron ma wersja LUX?
2. Czy kolory okładek są ciemne, soczyste, czy szarawe? (jak na foto?)
3. Dla ilu prapraprapradziadków przewidziane jest miejsce?
Myślę o zamówieniu, więc dopytuję
pozdrawiam
04 gru 2013, 17:40
Wersja LUX ma 127 stron
32 prapraprapradziadków, tak jak to wynika z tablicy genealogicznej
Zdjęcie fakycznie mierne (takie dostałem), wstawię więc zrobione przez siebie ale z innym napisem. Okładka taka sama.
Wojtek
04 gru 2013, 23:26
Dziękuję za informację.
05 gru 2013, 08:45
Witaj Wojtku
Tablica genealogiczna też jest na siedem pokoleń. Jaki jest jej wymiar?
Pozdrawiam
Piotrek
05 gru 2013, 09:29
Tablica genealogiczna jest oczywiście na 7 pokoleń.
Po rozłożeniu ma prawie 2 m długości (195 cm) i 42 cm szerokości.
Ponadto informuję, że jeszcze 15 szt Moich Przodków w wersji LUX możemy zrealizować do Świąt Bożego Narodzenia. Prawie cały zamówiony nakład już się rozszedł, a do Świąt drukarnia nam już nic nie wydrukuje.
Wojtek
05 gru 2013, 16:08
Ujć, to proszę odłożyć dla mnie 1 egz. - bordowy.
Formalne zamówienie złożę, oczywiście, jeszcze dziś.
pzdr.
- Kryst.
...................................
Supl.: zamówienie złożone na 1 + 3 egz. (w sumie 4)
09 gru 2013, 16:31
Witam!
Zamówiłam dzisiaj notatnik MOI PRZODKOWIE. Z tego co piszecie jest to bardzo cenna i wartościowa dla nas genealogów pozycja. Do tej pory oprócz tworzenia internetowego drzewa genealogicznego tworzyłam drzewo także w postaci "ręcznej". Cieszę się na tę pozycję, ponieważ ułatwi mi pracę - tak myślę. Pozdrawiam wszystkich cieplutko.
Maria
Ostatnio edytowano 09 gru 2013, 23:21 przez
maria203, łącznie edytowano 1 raz
09 gru 2013, 18:11
Dzis rano cały zamówiony nakład został wyczerpany.
Jeszcze w piątek rozpocząłem rozmowy w sprawie dodruku. Dziś wieczór mam dostać ostateczną odpowiedź.
Wojtek
09 gru 2013, 23:23
Mam nadzieję, że się uda wznowić nakład. Czekam cierpliwie.
Maria
12 gru 2013, 18:42
Witam,
Otrzymałem dziś nowe wydanie "Moich Przodków" w wersji LUX. Już pierwsze wydanie Notatnika - "Moi Przodkowie" bardzo mi się podobało, ale ta wersja jest po prostu r e w e l a c y j n a!
Szkoda, że nie potrafię pisać gotykiem jak moi przodkowie, zazdroszczę im tej umiejętności, bo pięknie by wyglądały takie wpisy, na tych pięknych, sztywnych kartach. Chyba zatrudnię jakiegoś kaligrafa
Bardzo, bardzo dziękuję!
12 gru 2013, 23:55
Zamówiony notatnik dziś dotarł...dziękuję i pozdrawiam A.O -ton
13 gru 2013, 02:11
W Nowym Roku zostanie zrobiony dodruk wydania LUX Moi Przodkowie.
Wojtek
13 gru 2013, 07:53
Bardzo dziękuję za tak wspaniały pomysł jak "Moi przodkowie" w wersji LUX. Szata graficzna tego Notatnika nobilituje moje zapiski stwarzając wrażenie egzemplarza pracy naukowej.
Zaraziłam niektórych członków rodziny poszukiwaniami swoich korzeni i teraz mam dla nich super prezent pod choinkę.
Dziękuję za tak szybką wysyłkę i cieszę się, że mogę zamówić jeszcze dodatkowe egzemplarze.
13 gru 2013, 10:12
Witam!
Napisałam na podany e-mail
wutege@gmail.com wyrażając chęć zakupienia Notatnika wersja lux w kolorze ciemno zielonym niestety zero reakcji:( jak i do kogo złożyć zamówienie i jak za nie zapłacić? proszę o informację.
pozdrawiam
Zofia
13 gru 2013, 13:09
Serdecznie dziękuję za otrzymane przed chwilą NOTATNIKI PRZODKÓW w wersji lux. Są eleganckie, ponadczasowe.Pomysł z nazwiskami na okładce trafiony. Dzięki temu to już nie notatnik, a KSIĘGA RODOWA konkretnej rodziny.Całość wypadła rewelacyjnie.Pozdrawiam p.Wojtka-Prezesa i na Jego ręce składam gratulacje wszystkim twórcom NOTATNIKA.
Irena Kamińska
I-Ka
13 gru 2013, 14:34
Odebrałem przesyłkę i gratuluję pomysłodawcy i osobom, które tworzyły wydawnictwo. Naprawdę udane, niektórzy znajomi po obejrzeniu chcieli je ode mnie odkupić.
Sugeruję dla przyszłych wydawnictw dodanie w stopce jeśli nie adresu pocztowego WTG, to przynajmniej adresy strony www. Jest się czym pochwalić więc należy się chwalić.
Pozdrawiam
Marek Szymański
Ostatnio edytowano 13 gru 2013, 15:18 przez
Gejtawy, łącznie edytowano 1 raz
13 gru 2013, 14:44
Do Zofii
Sprawdzałem poczte mailową i nie znalazłem Twojego zamówienia
Podaj, prosze kiedy je wysłałaś ?
Oczywiście, jeżeli jesteś zainteresowana tą pozycją to zrealizujemy ją, ale dopiero w nowym roku.
Pozdrawiam
Wojtek
p.s. Dziekuję za słowa uznania i wyrażane zadowolenie. Przekazałem twórcom Wasze podziekowania. Weźmiemy, przy wznowieniu, pod uwagę zgłaszane uwagi.
13 gru 2013, 18:14
Witam
Dzisiaj otrzymałam księgę "Moi Przodkowie". Bardzo,bardzo dziękuję. Jest super!!!
1
13 gru 2013, 21:06
Witam!
Ja także dziś otrzymałam "Notatnik" i "Moi Przodkowie" w wersji LUX, piękne. Jestem pod wielkim wrażeniem
Dziękuję bardzo za tak szybką przesyłkę, a po świętach zamówię jeszcze.
Pozdrawiam serdecznie-Bożena
15 gru 2013, 09:38
Witam!
Wojciechu jestem jak najbardziej zainteresowana wersją LUX w kolorze czerwonym lub wiśniowym ciemno zielony również zaakceptuję. Oczekuję z niecierpliwością na informację kiedy i jak dokonać wpłaty.
pozdrawiam
Zofia
15 gru 2013, 11:04
Wpłaty można już dokonywać. Proszę jednak najpierw wysłać zamówienie na adres
wutege@gmail.com. Ja je potwierdzam i podaje wtedy co uzupełnić i jaki jest dalszy tok postepowania.
Realizacja nie prędzej jak koło połowy stycznia 2014.
Wojtek
15 gru 2013, 11:30
jaki jest czas realizacji zamówienia? mam na myśli zamówienia już opłacone z pierwszej edycji.
15 gru 2013, 16:30
Do Leokadii
Wysłano do ciebie 13 grudnia
Wojtek
16 gru 2013, 13:53
Dziękuję -notatnik dzisiaj odebrałam.
Alicja