11 kwi 2012, 17:09
Hallo,
bitte entschuldigt , dass ich leider kein POLNISCH kann. Mein Urgroßvater sprach nur Polnisch.
Meine väterlichen Vorfahren stammen aus Masuren, früher Kreis Johannisburg, Zdory, Sensburg, Bagnowenwolka, Lötzen, Tros.
Ich war schon 2x dort und habe das wunderschöne Land und die sehr freundlichen Menschen kennengelernt.
Meine Namen im Stammbaum sind:
In Zdory :
Foltin, Jezioro, Kayka, Kendoro, Kerstan, Pawelczik, Praga, Nowak, Ruchay, Zdania, Skrobucha, Snela, Tomarzyk, Wykowski
Eckersberg und Umgebung
Brzecin, Friderici, Hambrucha, Kochan, Penski, Rafalczyk, Richter, Warda, Waschk, Wisowatzki
Aus Sensburg und Umgebung
Balding, Gromczyk, Jewski, Kloß / Klohs, Platzek, Schulz, Wieczarski,
Schöne Grüße
Jutta Fellmann
aus NRW , Deutschland
Tłum. / Übers.
Witam,
przepraszam, że nie znam języka polskiego. Mój pradziadek mówił tylko po polsku.
Moi przodkowie od strony ojca pochodzili z Mazur, wcześniej powiat Johannisburg, Zdory, Sensburg, Bagnowenwolka, Lötzen, Tros.
Byłam tam już dwa razy poznałam te przepiękną krainę i bardzo przyjaznych ludzi.
Moje nazwiska w drzewie to:
W Zdorach :
Foltin, Jezioro, Kayka, Kendoro, Kerstan, Pawelczik, Praga, Nowak, Ruchay, Zdania, Skrobucha, Snela, Tomarzyk, Wykowski
Eckersberg i okolice
Brzecin, Friderici, Hambrucha, Kochan, Penski, Rafalczyk, Richter, Warda, Waschk, Wisowatzki
Sensburg i okolice
Balding, Gromczyk, Jewski, Kloß / Klohs, Platzek, Schulz, Wieczarski,
Serdecznie pozdrawiam
Jutta Fellmann
z Nadrenii Północnej-Westfalii , Niemcy