Tutaj prosimy umieszczać wszelkie prośby o lokalizację miejscowości, parafii, USC, prośby o odszukanie dokumentów w archiwach, znaczenie nazwisk itp.
20 mar 2016, 12:37
Witam!
Od kilku miesięcy "buduję" drzewo genealogiczne Rodziny Pioch, dzięki pomocy doszedłem do roku 1815.
Aktualnie poszukuję aktu urodzenia mojego Prapradziadka - Franciszka Piocha/Pioszyka urodzonego prawdopodobnie w 1815 r. Franciszek Pioch/Pioszyk, który w dniu 08 lutego 1843 roku (w wieku 28 lat) w miejscowości Hammer brał ślub z Hedvigis Leśnik lat 23. Franciszek Pioch zmarł 13 maja 1859 r. i pochowany został w miejscowości Alexandrowo (parafia Zbąszyń).
Poszukuję również danych dotyczących rodziców Franciszka Piocha/Pioszyka.
Będę wdzięczny za każdą otrzymaną pomoc.
Pozdrawiam
Marek
20 mar 2016, 23:42
Witam, mam w swoim drzewie Franciszka Pioch ur ok. 1880r w Łomnicy, który ożenił się z Brygittą Janas ur w 1887r. w Chrośnicy,być może ten mój Franciszek należy do Twoich Piochów ? Hammer to Kuźnica Zbąska, myślę , że mogą te rodziny buś spokrewnione ?
Pozdrawiam Teresa
21 mar 2016, 18:36
Witam Tereso!
Mój Pradziadek tj. Stanisław Pioch ur. 28 kwietnia 1853 r. Kużnica Zbąska (Hammer) mieszkał w Zbąszyniu.
Wziął ślub z Zofią Krawczyk w dniu 05 lutego 1878 r. Ojciec mojego Pradziadka Stanisława to Franciszek Pioch a matka to Jadwiga Leśnik.
Dlatego poszukuję daty urodzenia Franciszka lub aktu chrztu, wówczas powinni być podani jego rodzice.
Pozdrawiam Marek