Tutaj prosimy umieszczać wszelkie prośby o lokalizację miejscowości, parafii, USC, prośby o odszukanie dokumentów w archiwach, znaczenie nazwisk itp.
Odpowiedz

szukam Mikołajczaków : Franciszka i jego żony Barbary

12 lut 2019, 18:34

Franciszek Mikołajczak ur. w Bieganowie k/Wrześni ok 1900 roku. Miał rodzeństwo: Bolesława, Teresę, Bolesława i żonę Barbarę. Osieroceni w dzieciństwie zostali, prawdopodobnie, przewiezieni w ok. Lubinia. Brak dokumentów i ...żadnej wiedzy na ich temat. Czy ktoś będzie mógł mi pomóc?
Anna

Re: szukam Mikołajczaków : Franciszka i jego żony Barbary

12 lut 2019, 20:02

Myślę, że powinnaś zacząć od tego, czy znasz imiona rodziców Franciszka, Bolesława i Teresy.
Warto także spróbować odnaleźć akt ślubu Franciszka i Barbary.
Z okolic Lubinia zachowało się sporo ksiąg meldunkowych - są dostępne w AP w Lesznie.

12 lut 2019, 20:19

Niestety. Wiem tylko,że Barbara i Franciszek Mikołajczak byli małżeństwem i mieli syna Tadeusza ur.w 1923 roku. Wiem, że to jest beznadziejne, ale może tutaj coś się znajdzie
Pozdrawiam Anna, dziękuję za odpowiedz.

12 lut 2019, 21:20

Anka5501 napisał(a):Franciszek Mikołajczak ur. w Bieganowie k/Wrześni ok 1900 roku. Miał rodzeństwo: Bolesława, Teresę, Bolesława i żonę Barbarę. Osieroceni w dzieciństwie zostali, prawdopodobnie, przewiezieni w ok. Lubinia. Brak dokumentów i ...żadnej wiedzy na ich temat. Czy ktoś będzie mógł mi pomóc?
Anna

Moja babcia rodziła się w Bieganowie, dostałem skany aktów urodzeń jej i jej braci z AP Poznań.

Może tam spróbuj.

Sebastian

12 lut 2019, 21:30

Bardzo dziękuję i pozdrawiam
Anna
Odpowiedz