Tutaj prosimy umieszczać wszelkie prośby o lokalizację miejscowości, parafii, USC, prośby o odszukanie dokumentów w archiwach, znaczenie nazwisk itp.
08 maja 2021, 13:13
Witam
Czy ktoś dotarł może do metryk parafii Janków Zaleśny z drugiej połowy XVIII w? Szukam wszelkich śladów po moich przodkach, o których wiem tyle: Franciszek Krakowski ur. 28.1.1783 Janków Zaleśny, syn Tomasza i Maryanny oraz Josef Krakowski ur. 1802, brat Franciszka, syn Błażeja i Maryanny. Matka ta sama ale dwóch ojców, choć mimo to nazwisko również jest te same. Nie zdziwiłbym się, gdyby Błażej był również Krakowski i był bratem Tomasza Krakowskiego. Na wiele pytań odpowiedziałyby metryki urodzin, ślubów i śmierci. Proszę chociaż o informację gdzie ich szukać
Pozdrawiam wszystkich, szczególnie DankęW )))
Wojciech Krakowski
08 maja 2021, 19:46
witam,
Franciszka Krakowskiego mam w swoim drzewie, urodził się na Pustkowiu Warszta.
Krakowscy używali zamiennie nazwiska Warszta/Krakowski.
Mam dostęp do metryk z tego okresu, proszę o kontakt na priv.
11 maja 2021, 06:35
Dzień dobry,
w moim drzewie najstarsi przedstawiciele rodziny Krakowskich/Warszta to małżeństwo: Tomasza Warszty z Marianna Żegotą (brak dat). Z tego małżeństwa mam dzieci: Feliks, Jan i Justyna.
Czy mogą Państwo odnieś się do tych danych ??? Mamy wspólnych przodków ???
Pozdrawiam,
Monika.
11 maja 2021, 06:49
Witam,
tez mam tych samych ludzi w drzewie, Justyna wyszła za mąż za Szymona Wygralaka ze Świnkowa to moja przodkini
Mam w drzewie więcej dzieci tej pary i dzieci z poprzedniego małżeństwa Tomasza z Katarzyną
11 maja 2021, 07:47
Ann68 napisał(a):Witam,
tez mam tych samych ludzi w drzewie, Justyna wyszła za mąż za Szymona Wygralaka ze Świnkowa to moja przodkini
Mam w drzewie więcej dzieci tej pary i dzieci z poprzedniego małżeństwa Tomasza z Katarzyną
Pozwolę sobie do Pani napisać na priv.
Pozdrawiam,
Monika
11 maja 2021, 08:47
wojkra napisał(a):...
Pozdrawiam wszystkich, szczególnie DankęW )))
Wojciech Krakowski
Wojtku.
Bardzo dziękuję za tak miłe pozdrowienia.
Niestety, mój stan zdrowia na obecną chwilę bardzo ograniczył moją aktywność.
Niebawem mają nadejść lepsze czasy.
Cieszę się, że znalazłeś rodzinę !!!
18 maja 2021, 20:43
Witaj Moniko
moimi przodkami są Tomasz i jego syn, Franciszek, Anny - siostra Franciszka, Justyna. A jak to wygląda u ciebie ?
Pozdrawiam
Wojciech Krakowski
24 maja 2021, 16:43
wojkra napisał(a):Witaj Moniko
moimi przodkami są Tomasz i jego syn, Franciszek, Anny - siostra Franciszka, Justyna. A jak to wygląda u ciebie ?
Pozdrawiam
Wojciech Krakowski
Dzień dobry,
u mnie pojawia się Tomasz Krakowski, który żeni się z Marianną Grzegorzewską w 1885 r. Małżeństwo to posiadało córkę, która była moją prababcią.
Pradziadek miał jeszcze siostrę która wyszła za mąż za Krakowskiego i zamieszkali w Ostrowie Wlkp.
Pozdrawiam,
Monika.