Tutaj prosimy umieszczać wszelkie prośby o lokalizację miejscowości, parafii, USC, prośby o odszukanie dokumentów w archiwach, znaczenie nazwisk itp.
21 sie 2014, 18:14
Witam.
BARDZO bym prosił o pomoc w AP w Lublinie.
Odnalazłem w/w archiwum dokumenty o dział spadku po moich przodkach Jakubie i Joannie Paulinie małżonków Gnyszyńskich vel Gnyś z powództwa Marianny Żelkowskiej (córki)
Podaję dane ;
Jednostka aktowa35/884/0/3/269
Okres powstania 1897
J.rosyjski
stan dobry
udostępniona
sygnatura dawna 745/1897
Ja mieszkam bardzo daleko od Lublina i z tego powodu bardzo proszę o pomoc w tej ważnej dla mnie sprawie.
W rozmowie telefonicznej Pani archiwistka z archiwum udzieliła mi informacji że w/w dokumenty można fotografować.
Za okazaną pomoc będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam Andrzej.
22 sie 2014, 10:22
Bardzo dziękuję Ci Lilio za odpowiedź , ale na forum genealogicznym Lubelskim post na w/w temat wysłałem jakiś czas temu i bez odzewu.
Mimo wszystko dziękuję.
Pozdrawiam Andrzej.
22 sie 2014, 10:57
witaj,
wiesz co...jak ja tam byłbym urzędnikiem, to bym w porozumieniu z szefem archiwum, już dawno to posłał na twój adres
Halo Archiwum Państwowe w Lublinie, proszę o pomoc!
Posłałem e-maila do AP Lublin
henry
22 sie 2014, 16:38
Proponuję zamówić skany
22 sie 2014, 17:14
Tak Jolu, mógłbym zamówić skany, ale oczekiwanie jest bardzo długie, sama odpowiedź na mejla z Archiwum który napisałem w sprawie pozyskania tych dokumentów trwała ponad miesiąc , a realizacja zamówienia może trwać nawet ponad trzy miesiące, takiej informacji udzieliła mi Pani Archiwistka i zasugerowała mi że mogę poprosić kogoś miejscowego mam na myśli genealogów Lubelskich to będzie o wiele szybciej.
Więc proszę.
Pozdrawiam Andrzej.
22 sie 2014, 17:35
witam,
dziwne to rozumowanie Pani Archiwistki... Archiwum Państwowe w Lublinie.
henry