Witam,
w Łodzi nic nie znalazłem...
nie wiem co tu napisane jest?
http://www.szukajwarchiwach.pl/53/4046/ ... =15&page=2Słupca - Państwowe Seminarium Nauczycielskie i Szkoła Powszechna rok 1930
...ale mam paru absolwentów
Józef Kaczmarek
ur.1915-03-01 – zm.1988-03-10
Absolwent słupeckiego seminarium nauczycielskiego.
Dobrecki Czeslaw
1911-1992
Ukończył Seminarium Nauczycielskie w Słupcy w 1932 roku.
Tadeusz Wiśniewski ukończył 101 lat. Zmarł 3 września 2006.
Urodził się w Chicago, jako syn Franciszka i Ludwiki – polskich emigrantów z 1905 roku. Gdy przychodził na świat, na mapach Europy nie było Polski. W wieku 8 lat z rodzicami wrócił do kraju. Chciał uczyć się w szkole wojskowej, ale go nie przyjęli. Jeszcze przed wojną ukończył Seminarium Nauczycielskie w Słupcy.
Maria LEOŃSKA (ur. 1913 r.)
Tadeusz WOLSKI (ur. 1907 r., zm. 1987 r.)
Franciszek Krawczykowski ,
Urodził się 29 września 1906 r. w Przystajni (pow. Kalisz), syn Franciszka i Leokadii z domu Dreszer. Ukończył szkołę w Liskowie i Seminarium Nauczycielskie w Słupcy.
Ignacy Żabierek 1912-2013
Nauczycielem został Ignacy Żabierek jeszcze przed wojną, a swoją pierwszą pracę podjął zaraz po ukończeniu w 1934 roku Seminarium Nauczycielskiego w Słupcy.
Antoni,GÓRECKI
Na świat przyszedł w rodzinie Mateusza i Marianny z Krzyżaniaków w dniu 1 maja 1909 roku tu w Ciążeniu. Po ukończeniu szkoły powszechnej rozpoczął naukę w Państwowym Seminarium Nauczycielskim im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Słupcy, którego absolwentem został w roku 1929. ,
Bolesław,KNASIAK
Urodził się 20 kwietnia 1913 roku tu w Ciążeniu, w rodzinie Wacława i Franciszki z Kluczewskich. Po ukończeniu szkoły powszechnej, podobnie jak starszy o 4 lata
Antoni Górecki,
kształcił się dalej w Państwowym Seminarium Nauczycielskim im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Słupcy.
Proszę o uzupełnianie...
A może tutaj szukać w dawnej gazecie lokalnej...
http://pldocs.org/docs/index-129389.htmlhenry
Ostatnio edytowano 08 lis 2014, 11:32 przez
henry, łącznie edytowano 2 razy