Tutaj prosimy umieszczać wszelkie prośby o lokalizację miejscowości, parafii, USC, prośby o odszukanie dokumentów w archiwach, znaczenie nazwisk itp.
25 lis 2014, 18:56
Witam,
poszukuję osoby z okolic miejscowości wymienionych w temacie postu
Zależy mi na sprawdzeniu cmentarza na którym na początku XIX wieku chowano mieszkańców wsi Chynów Pustkowie (dzisiejsza wieś Bogufałów) - prawdopodobnie cmentarz w Kotłowie (akty narodzin są wystawiane przez tą parafię)
zależy mi na odnalezieniu grobów rodziny pochodzącej z tej wsi - poszukiwane nazwiska Rokicki, Szmata, Strzelec (szczegóły podam osobie zainteresowanej pomocą)
czy jest ktoś z tych okolic skłonny do udzielenia pomocy?
pozdrawiam
Mariusz
27 gru 2017, 09:12
ponawiam prośbę o pomoc w odnalezieniu grobów rodziny pochodzącej z tej wsi - poszukiwane nazwiska Rokicki, Szmata, Strzelec pochowanych na cmentarzu na którym na początku XIX wieku chowano mieszkańców wsi Chynów Pustkowie (dzisiejsza wieś Chynowo, Bogufałów) - prawdopodobnie cmentarz w Kotłowie (akty narodzin są wystawiane przez tą parafię)
Mariusz
27 gru 2017, 11:22
Mariuszu, bylaby to wspaniala wycieczka dla Ciebie, odszukanie grobow samemu. Z Poznania do Ostrowa i jego okolic nie jest znowu tak daleko, zastanow sie czy nie warto przezyc tych poszukiwan samemu niz prosic poraz kolejny.... a czas leci.....juz 3 lata od pierwszego Twojego postu.
No chyba, ze masz jakies znaczne niesprawnosci fizycznie, ktore uniemozliwiaja Ci tego rodzaju wycieczki.
27 gru 2017, 12:04
tak wiem że mogę tam sam pojechać... mam tego świadomość... liczyłem jednak na pomoc kogoś z tamtego terenu, byłoby łatwiej np dotrzeć być może do kogoś miejscowego
wiem że to mały cmentarz, dlatego jeśli mi się nie uda znaleźć tutaj pomocy to wiosną wybiorę się sam i zobaczę co z takiej wycieczki wyjdzie