Tutaj prosimy umieszczać wszelkie prośby o lokalizację miejscowości, parafii, USC, prośby o odszukanie dokumentów w archiwach, znaczenie nazwisk itp.
19 lut 2015, 17:54
Czy jest szansa, że pojawią się scany powiatu mogileńskiego ( księgi urodzeń, małżeństw i zgonów ) ? Interesują mnie Padniewko, Trląg , Ryszewko, Dębno, Gębice itd.
Pozdrawiam
Justyna
19 lut 2015, 18:07
A jakie nazwiska ?
19 lut 2015, 18:18
Przepraszam że wykorzystuję ten wątek, ale mnie również interesuje ten powiat i okoliczne. Nazwiska:Krzyżan, Groblewski, Płoszyński, Świerczyński, Szymczak.
19 lut 2015, 20:21
Dziękuję za odpowiedź . Zależy mi na : Bankowski, Bonkowski, Politowicz, Pachocki..........
Pozdrawiam
Justyna
24 lut 2015, 14:40
Witam,
Leszku, mnie również interesuje ten powiat (miejscowości Wylatowo i Mogilno), nazwisko Biegemeier.
Pozdrawiam Halina
24 lut 2015, 15:55
Przepraszam bardzo ,ze również w tym wątku.
Poszukuje pow.Mogilno :
Gębice ,Myslątkowo,Różanna,Szydłowo,
nazwiska: Boiński,Powała/Kasprzak, Roszak,Węglewska,Wyrębska.
Pozdrawiam
Ela
27 sty 2016, 09:50
Elu, znalazłam akt urodzenia na nazwisko Teresa Powała Różanna
Podaję link do zdjęcia aktu:
http://images75.fotosik.pl/270/bdb0251dc3bb70b3.pngJestem w trakcie sporządzania listy nazwisk urodzonych w roku 1908 w miejscowościach należących do USC Gębice - wieś.
Pozdrawiam Halina
27 sty 2016, 13:01
Robert poszukuje nazwisk Stylo i Białęski.
dzięki z góry za chociaż coś
27 sty 2016, 14:40
Halinko,
bardzo dziękuję
tak ,to córka naszych Powała:
Antoniego Powała i Apolonii zd.Lewandowska
Druga,Michalina Powała,to siostra mej pra babci,
a Zofia ,to moja babcia
Jeszcze raz wielkie podziękowanie,
za twój poświęcony czas.
Pozdrawiam
Ela
23 lut 2016, 16:34
Padło tu nazwisko Lewandowskich i miejscowość Wylatowo.
W rejonie Wylatowa jest i Wylatkowo, a stamtąd już niedaleko do Ostrowitego Prymasowskiego.
Szukam krewnych Mikołaja Lewandowskiego,właśnie stamtąd,urodzonego w 1809r.,na razie nie wiem-gdzie.
Był dwukrotnie żonaty,pierwszy raz prawdopodobnie z Teresą z Badynów,a drugi raz, po 1930r.,
z Józefą z Krzyżanowskich,zmarł najprawdopodobniej w r. 1895, albo w Gnieźnie,albo w Łabiszynku.
Był nauczycielem i organistą.
Dziękuję "z góry" uprzejmie za wszelki odzew.