Witam serdecznie forumowiczów i zwracam się do Was o pomoc. Ze względu na mój dość zaawansowany wiek postanowiłam zapisać się do
Uniwersytetu III-go wielu. Interesuje mnie przede wszystkim historia no i oczywiście wszystkie zagadnienia dotyczące genealogi. Chciałabym na tym polu otrzymać kompetentne wiadomości ,które nie ukrywam bardzo przydały by mi się w mojej pracy nad tworzonymi monografii jak i drzewa genealogicznego mojej rodziny w wszeroko pojętym zagadnieniu.Do co dotychczas osignęłam dochodząc do przodków aż po XVII wiek ogranicza dalsze moje poszukiwania. Ponadto spodziewałabym się po takich wykładach ukierunkowań do dalszych poszukiwań. A zagadnienia z zakresu historii były by przy tym ogromnym wsparciem do zarysowania stosunków panujacych w XVII jak i XVIII i XIX wieku w Polsce. Czy ktoś z Was korzysta w Poznaniu z takich wykładów o tym profilu. Jeżeli tak bardzo proszę o wskazówki i adres takiej uczelni. Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie
_________________ Hanka
Poszukuje informacji Sępiński Piotr Paweł ,Kubaczewski/a ,Guza Augustyn, Malczewscy.
|