10 sty 2019, 19:35
http://metryki.genbaza.com/genbaza,detail,93893,150akt 397 z 1895 roku
Prosze bardzo sprawa bardzo dla mnie ważna zależy mi jak najwięcej informacji
Pozdrawiam Piotr
12 sty 2019, 22:49
Piotrze,
Popraw link, nie można otworzyć strony
13 sty 2019, 00:04
397
Ostrówek Władysława Stachurska
Działo się we wsi Szewna 3 / 15 grudnia 1895 roku o godz. 5 po południu. Stawiła się Helena Sykuła akuszerka lat 70 zamieszkała w Klepkiewiczewie? w obecności Jana Wiatrosa kolonisty zamieszkałego w Ostrówku lat 25 i Jana Lebka robotnika z Grocholic lat 24 i okazała nam dziecię płci żeńskiej oświadczając, iż urodziło się ono we wsi Ostrówek 29 listopada / 11 grudnia b.r. o godz. 6 rano z Bronisławy Stachurskiej panny niezamężnej lat 20 zamieszkałej w Ostrówku i nieznanego ojca. Dziecięciu temu na chrzcie św. odprawionym przez ks. Eugeniusza Wojciechowskiego nadano imię Władysława a chrzestnymi byli: Jan Wiatros i Katarzyna Stachurska. Akt niniejszy stawającej i świadkom został przeczytany i z powodu ich niepiśmienności przez nas podpisany.
(-) Ks. Eugeniusz Wojciechowski U.S.C.
13 sty 2019, 13:24
Wielkie dzięki nie ukrywam że szukam punktu zaczepienia i każda informacja dla mnie ważna
Z terenu Kujaw i Wielkopolski mam w swoich badaniach też rodziny Prętkowskich Sandomierskich Fligiel /Figiel Tuszyńskich Becińskich i Matusiaków jak by co pisz przeglądam ten teren systematycznie może nieraz coś mi wpadnie
Pozdrawiam Piotr