Witam!
Ostatnio udało mi się uzyskać kopię pewnych dokumentów. Moja rodzina sądzi, że jest to akt notarialny dotyczący zakupu przez mojego pradziadka
Józefa Cichockiego gruntu pod budowę domu w
Opatówku koło Kalisza. Zdaję sobie sprawę z tego że dokument jest długi, złożony m. in. z 3 części (wszystko pogrupowałem w albumie do którego link zamieszczam poniżej w następujący sposób: pierwsze 3 zdjęcia nie należą do żadnej z grup, dalej podane są strony składowe części nr 3 z numerowaną stroną początkową, dalej podane są podobnie strony składowe grupy nr 4 z odróżniającą się kartą rozpoczynającą, a następnie strony składowe części nr 5 z oznaczoną stroną pierwszą) oraz wypełniony zbędnymi formułkami, nie proszę więc o jego całkowite przetłumaczenie. Chciałbym jedynie prosić o odszukanie w nim pewnych informacji, mianowicie:
- informacji na temat mojego pradziadka
Józefa Cichockiego ur. 3/15 marca 1873 r. w
Koźminku koło Kalisza (syna
Michała Cichockiego / Ciesiorskiego oraz
Tekli Smorawińskiej / Morawińskiej) jego krewnych i zachodzącego pomiędzy tymi krewnymi pokrewieństwa (mój pradziadek
Józef Cichocki miał przed ślubem z moją prababcią
Władysławą z Kanteckich jeszcze jedną żonę, niestety niewiele mi o niej wiadomo, umarła tuż po pożarze Kalisza podobno wstrząśnięta, nie pozostawiając potomstwa; chciałbym prosić o informację, jeżeli taka się w owym dokumencie znajduje, również o niej
- informacji nt. przedmiotu kupna, czyli działki w
Opatówku koło Kalisza, dotyczących m. in. jej powierzchni i ceny zakupu
Oto link do albumu ze zdjęciami:
http://www.fotosik.pl/u/MichalLoz/album/1804489Bardzo proszę o pomoc i z góry serdecznie dziękuję
Pozdrawiam!
Michał