Wymiana doświadczeń pomiędzy genealogami, dyskusje ogólne na tematy genealogiczne i historyczne, dane dotyczące parafii, archiwów, ciekawych stron, itd
Odpowiedz

Archiwum w Koninie

08 mar 2009, 13:09

Witam!

Mam pytanie do forumowiczów - czy ktoś z Was mieszka w Koninie i mógłby coś sprawdzić w tamtejszym archiwum albo czy w najbliższym czasie wybiera się do tego miejsca? Jeśli tak, to miałbym wielką prośbę o wyszukanie w archiwum metryki urodzenia mojej praprababci (datę urodzenia mogę podać drogą mailową).

Pozdrawiam,
Kuba Łabędzki

Re: Archiwum w Koninie

10 maja 2009, 00:12

Jeśli znasz imię i nazwisko babci, a także dokładną datę i miejsce urodzenia, to możesz załatwić tą sprawę z archiwum pisemnie. Zapłacisz tylko za wykonanie kserokopii danego aktu. Przed wysłaniem pisma skontaktuj się telefonicznie z archiwum. Podaję dane: Archiwum Państwowe ul. 3 Maja 78 62-500 Konin tel. (067)242-92-77. Ja wysłałem takie pismo i pozytywnie załatwiłem sprawę. "W związku z prowadzonymi przeze mnie badaniami genealogicznymi mojej rodziny, proszę o wykonanie i przesłanie na mój adres nie potwierdzonej kserokopii aktu urodzenia ... Jednocześnie oświadczam, iż zobowiązuję się zapłacić za wykonaną kserokopię, a także informuję,że jeżeli w waszych zasobach brak jest ww. aktu to proszę nie wykonywać poszukiwań." ( 1 godz. poszukiwań kosztuje 90 zł)

15 lut 2012, 21:05

Witam,

moje nastoletnie siostrzenice chcą poświęcić jeden dzień ferii i towarzyszyć mi podczas jutrzejszej wizyty w archiwum państwowym.
Obawiam się tylko, czy nie ma jakiś ograniczeń wieku osób korzystających z pracowni naukowej?
Pozdrawiam

16 lut 2012, 07:31

Witam!

Jezeliby nie sprawilo to trudnosci to prosilabym o sprawdzenie

Jozef Karasiewicz ur w Osadzie i Parafii Skulsk okolo 1888+1890r

Bylabym wdzieczna.

Lilla

16 lut 2012, 21:01

Lillo,
bardzo chętnie spisałabym dla Ciebie dane o które prosisz, ale niestety o 8:30 już dawno byłam w drodze do archiwum i nie miałam okazji by zajrzeć na forum. :(
Serdecznie pozdrawiam

17 lut 2012, 06:15

Dziekuje.

Lilla
Odpowiedz