Wymiana doświadczeń pomiędzy genealogami, dyskusje ogólne na tematy genealogiczne i historyczne, dane dotyczące parafii, archiwów, ciekawych stron, itd
Odpowiedz

AP Zielona Góra

07 mar 2011, 15:04

Wprawdzie to inne województwo, jednak część z nas korzysta z tego archiwum.
No życzę wszystkim korzystającym i sobie, aby "słowo ciałem się stało".
Tak futurystycznie to wszystko brzmi, że aż trudno uwierzyć.
Nie chciałbym, żeby wyszło że całkiem marudzę,
ale porównując wizualizację obiektu do pieniędzy jakie zostaną zainwestowane,
to projekt nie wzbudza pozytywnych wrażeń...
Tak wiem, ważne że powstanie, ale odczucie estetyczne także się liczy,
przy najmniej dla mnie.

http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.d ... /437309584

Re: AP Zielona Góra

28 sty 2013, 07:48

Ważna informacja dla korzystających z zasobów A.P. w Zielonej Górze.
http://www.archiwum.zgora.pl/

" Komunikat o dostępie do materiałów archiwalnych
W związku z planowaną w 2013 r. przeprowadzką do nowej siedziby w Zielonej Górze uprzejmie informujemy, że od 15 lutego 2013 r. Oddział w Żarach i Oddział w Wilkowie będą zamknięte.
Wypożyczanie materiałów archiwalnych będzie ograniczone i prowadzone tylko za pośrednictwem pracowni naukowej w Starym Kisielinie.
W związku z powyższym prosimy o kontakt osobisty a także kierownie korespondencji e-mail lub poczty na adres Archiwum Państwowe w Zielonej Górze, ul. Pionierów Lubuskich 53, 66-002 Stary Kisielin, tel. 68 329 98 01.

Informujemy również Państwa, że poczynając od 15 lutego 2013 r. nie będziemy w stanie realizować kwerend genealogicznych.

Przepraszamy za utrudnienia

Im Zusammenhang mit dem geplanten 2013 Umzug nach neuen Sitz in Zielona Gora möchten wir Sie darüber informieren, dass ab 15. Februar 2013 die Archivsabteilungen in Żary und Wilkowo geschlossen werden.
Archivalienlaien wird begrenzt werden und nur durch den wissenschaftlichen Lesesaal in Stary Kisielin geführt.
Deshalb treten Sie mit uns Kontakt persönlich, per E-Mail oder mit Post unter die Adresse: Staats Archivs in Zielona Góra, ul. Pionierów Lub 53 , 66-002 Stary Kisielin, tel. 68 329 98 01.

Wir informieren Sie auch, dass wir ab 15. Februar 2013 Ihre genealogischen Anfragen nicht verarbeiten können.

Sorry für die Unannehmlichkeiten "

Pozdrawiam Marianna.

09 mar 2014, 14:21

Poszukuję osoby,która odwiedza AP w Zielonej Górze.Na stronie PoznanProject znalazłam interesujący mnie akt,jednak nie ma wpisanych w nim rodziców państwa młodych.
Parafia katolicka Zbąszyń [Bentschen], wpis 6 / 1889
Joannes Jankowiak (25 lat)
Julianna Sarbok (22 lat)
Gdybyś ktoś był w stanie wykonać skan lub zdjęcie tego ślubu z akt USC Zbąszyń byłabym bardzo wdzięczna.

09 mar 2014, 14:35

AGA KOZA napisał(a):Poszukuję osoby,która odwiedza AP w Zielonej Górze.Na stronie PoznanProject znalazłam interesujący mnie akt,jednak nie ma wpisanych w nim rodziców państwa młodych.
Parafia katolicka Zbąszyń [Bentschen], wpis 6 / 1889
Joannes Jankowiak (25 lat)
Julianna Sarbok (22 lat)
Gdybyś ktoś był w stanie wykonać skan lub zdjęcie tego ślubu z akt USC Zbąszyń byłabym bardzo wdzięczna.

Parafia zbąszyńska obejmowała teren jeszcze kilku innych USC!!

09 mar 2014, 15:08

Jankowiakowie mieszkali w Zbąszyniu,córka Marta urodziła się w 1899 w Zbąszyniu dlatego pytałam o USC Zbąszyń.

13 mar 2014, 15:15

Witam
Jeśli nadal to aktualne to przy okazji jak będę w A.P.
zrobię zdjęcie tego aktu.
Pozdrawiam Marianna
Odpowiedz