Wymiana doświadczeń pomiędzy genealogami, dyskusje ogólne na tematy genealogiczne i historyczne, dane dotyczące parafii, archiwów, ciekawych stron, itd
Odpowiedz

Nekrolog Edmunda A Mackowskiego

04 mar 2012, 14:19

Witam, mam ogromną prośbę, czy można na tej stronie odnaleźć ewentualne kondolencje czy wpisy pozostałych członków rodziny lub innych osób i czy mógłby mi ktoś pomóc? Zależy mi na danych, które pozwoliły by mi na odszukanie pozostałych krewnych. Edmund A Mackowski był wnukiem siostry mojej babci

http://www.sysoon.com/deceased/edmund-a-mackowski-37

Natomiast wnuków czy rodziny drugiej siostry babci Bolesławy Strzeleckiej też zamieszkującej w Milwaukee nie udało mi się niestety odnaleźć. Możliwe, że te rodziny utrzymywały ze sobą kontakt, wyjechali mniej więcej w tym samym czasie.

Pozdrawiam serdecznie Wiesława

Re: Nekrolog Edmunda A Mackowskiego

04 mar 2012, 17:44

Czy Jakub Strzelecki ur.7.06.1839 Stempuchowo i jego żona Anna Kastulska ur.15.11.1833 Juncewo,ktorzy wyjechali do USA w 1869 i zamieszkali w stanie Michigan byliby w kręgu Twego zainteresowania?Elżbieta

Re: Nekrolog Edmunda A Mackowskiego

04 mar 2012, 18:55

lusia1942 napisał(a):Czy Jakub Strzelecki ur.7.06.1839 Stempuchowo i jego żona Anna Kastulska ur.15.11.1833 Juncewo,ktorzy wyjechali do USA w 1869 i zamieszkali w stanie Michigan byliby w kręgu Twego zainteresowania?Elżbieta

Witaj Elu, niestety nie wiem nic o przodkach Jana Strzeleckiego, męża Bolesławy. Urodził około 1890r., wyemigrowali w maju 1912r. do Milwaukee w stanie Wisconsin. Nie dotarłam do ich aktu ślubu, jeżeli pobrali się w 1912r, to może znajdę go w USC w Zagórowie, wcześniejsze znajdują się już w Archiwum w Koninie.

Pozdrawiam serdecznie Wiesława.
Odpowiedz