Wymiana doświadczeń pomiędzy genealogami, dyskusje ogólne na tematy genealogiczne i historyczne, dane dotyczące parafii, archiwów, ciekawych stron, itd
12 paź 2012, 02:03
Wydaje sie, ze Mormoni szykuja sie do udostepnienia swoich skarbow z Wielkopolski. Juz troche innych rejonow tam jest. A wiec moze niedlugo wystarczy internet do uzupelnienia naszych danych. Na razie sa spisy bez zdjec.
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... %3D1867931
12 paź 2012, 10:11
Zajrzałam tam. Wydaje mi się, że dostępne są lub będą po zalogowaniu i tylko dla osób wspierających . Czy znacie może zasady owego wspierania?Pewnie gdzieś to tłumaczą, ale mój angielski ogranicza się do kilkunastu słów...i translatora.
12 paź 2012, 10:22
Ja nawet po zalogowaniu widzę tylko kilka parafii i brak obrazków. Ale widać, ze faktycznie coś się dzieje.
12 paź 2012, 14:46
Wybrane księgi z wybranych parafii (przykład: Pszczew) dostępne są bez logowania.
Pozdrawiam,
Michał
12 paź 2012, 19:15
mac napisał(a):Ja nawet po zalogowaniu widzę tylko kilka parafii i brak obrazków. Ale widać, ze faktycznie coś się dzieje.
Witaj ,jezeli jesteś zalogowany czy mógłbyś sprawdzić nazwisko Paschke !miejs.Brudzyń
:
,czy wogóle jest ta miejsc, w tych spisach.
13 paź 2012, 09:27
Na cokolwiek kliknę pojawia się okienko "image not available". Co z tym zrobić?
13 paź 2012, 11:49
Witam
Na stronie mormonów na terenie Polski występują następujące osoby o nazwisku Paschke:
Leon Paschke
birth: 1877
death: 19 Jan 1943 Lublin, Św. Jan, Lublin, Poland parents: Karol Paschke, Kornelia Tucewicz
Michalina Wanda Paschke
birth: 1889
death: 06 Nov 1942 Lublin, Św. Jan, Lublin, Poland parents: Michał Kopczyński, Maria Sokołowska
spouse: Leon Paschke
Karol Paschke spouse: Kornelia Tucewicz
child: Leon Paschke
Miejscowość Brudzyń nie występuje.
13 paź 2012, 15:51
Dzięki Pawle za odpowiedż
-ale to nie moi krewni,jezeli przypadkowo natkniesz się
na te nazwisko daj znać.