Bardzo, bardzo i pięknie dziekuję Zosi z Warszawy,
Zdjęcia dotarły. Przeprszam, że ponaglałam
Z nagrobka wyczytałam ciekawe informacje. Pochowany jest razem z Marią, może to być siostra. Kiedy urodził się Saturnin Maria miała 16 lat ale i nie wykluczone, że matka. Poszukuję jeszcze informacji na temat jego siostry Anny. Do Radlina (Wielkopolska) ostatniej parafii księdza Żebrowskiego nie mogę sie dodzwonić. Anna z Poznaia przeniosła się razem z bratem do jego nowej parafii. Skan z przewodnika wyjaśnił by kim była Maria dla Saturnina. Pozostają dalsze poszukiwania.
Pozostaje jeszcze "Włocławski Słownik Biograficzny" tom VI napisany pod red. Stanisława Kanikowskiego w 2011r gdzie prawdopodobnie jest zamieszczony biogram jego jako osoby zasłużonej dla Włocławka.
Jeśli chodzi o ks. Juliana Humeńskiego to niestety nic więcej nie wiem poza ogólnym określeniem miejsca pochówku. Pozostaje mi przesłać meil do Zarzadcy cmentarza z zapytaniem o kwaterę, pole, nr grobu. Nie mam odwagi już nadużywać Twojej uprzejmości. Gdybyś jednak była w biurze cmentarza to proszę zapytaj o ks. Humeńskiego.
Pozdrawiam
krysia