maro1950 napisał(a):
Witam!
Poszukując swoich przodków z Rodziny Andrzejewskich otrzymałem informację o ślubie Matthiasa Andrzejewskiego z Elżbietą Przybylanką (Przybylla) który odbył się w dniu 14 listopada 1824 roku w miejscowości lub
w parafii Drobnin.
Prawdopodobnie dokument ten jest zeskanowany lecz nie mogę jego odszukać, jak zostanie odnaleziony będę poprosił o jego przetłumaczenie.
Zależy mi bardzo na odszukaniu skanu tego dokumentu, gdyż może poznam Rodziców Macieja Andrzejewskiego. Za każdą nawet drobną informację z góry dziękuję. Pozdrawiam Marek
Paweł Wietrzykowski napisał(a):
Jest w zasobach mormonów ale dostępny tylko w centrach rodziny
https://familysearch.org/search/catalog/76510?availability=Family%20History%20Library w polskich zasobach niestety nie ma skanów.
Troszeczkę pomieszania z poplątaniem.
Nie ma parafii Drobin.Ślub jest zindeksowany na Poznan Projekt w parafii Świerczyna, chyba z Twoimi Marku komentarzami.
Parafia katolicka Świerczyna, wpis 17 / 1824
· Matthias Andrzeieski (24 lat) 96%
· Elisabeth Przybylanka (21 lat)
Komentarze
· Marek Andrzejewski (e-mail:
m.andrzejewski66@o2.pl):
Marek Andrzejewski
m.andrzejewski66@o2.pl to moi Prapradziadkowie. Pozdrawiam i poszukuję dalszej Rodziny
(07-05-2016)
· M.Andrzejewski (e-mail:
m.andrzejewski66@o2.pl):
Matthias Andrzejewski (mój Prapradziadek) zmarł 06.07.1857 r. Kleszczewo. Poszukuję jego Rodziców.
Prawdopodobnie Mama jego miała na imię Rosalia.
(07-05-2016)
Akta ślubów parafii Świerczyna za rok 1824 znajdują się w Archiwum Archidiecezjalnym w Poznaniu
Świerczyna rzymskokatolickie C 1816 - 1840 PM 299/16 CAAP
oraz a Archiwum Państwowym w Poznaniu
Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Świerczyna (pow. leszczyński)
Księgi łączne 1818-1829
Jeśli nie możesz dojechać do Poznania, zwróć się do AAP po odpis aktu ślubu, którego koszt przy takich wskazaniach nie będzie wielki (zdjęć nie wykonują).
W APP są duplikaty i informacje mogą nie być pełne, ale tutaj możesz otrzymać fotokopię.