Marto,
Numer aktu ślubu 2/1897 dotyczy aktu cywilnego czy wyznaniowego ? Jeżeli jest to akt cywilny czy wiesz jaki to był to wtedy USC dla Latlic (Pobiedziska, Łubowo ?)
W AP znając USC i numer aktu zamawiałem zdjęcia cyfowe aktów bez kosztów kwerendy. Cała operacja przebiegała via e-mail i kosztowała 4 złote (akty B mają 2 strony). Nie wiem czy 'nieczynność' Pracowni Naukowej APP w lipcu-sierpniu oznacza brak realizaji tego typu zamówień na reprodukcje - warto zadzwonić i zapytać.
Nie widać skąd piszesz - może by tak wycieczka do Gniezna była możliwa? W APP o/Gniezno: Z zespołu: Akta gminy Łubowo (pow. gnieźnieński) 92/45/0/3/90 Latalice Seelenliste [Lista dusz] Daty skrajne: 1901-1925 jeżeli Michalina i Jan mieszkali po ślubie w Latalicach możesz ich odnajdziesz i w jednym miejscu dowiesz się więcej i szybciej niż przeglądając akty USC. W APP o/Gniezno nie ma przerwy wakacyjnej.
_________________ pozdrawiam, Tomek Odoliński , Odaliński, Oduliński - jeżeli spotkasz się z tymi nazwiskami gdziekolwiek napisz do mnie koniecznie...
|