Witam. Poszukuję informacji rodzinie Kujawa z okolic Bydgoszczy i Gniezna oraz całej wielkopolski... Oto krótka genealogia mojej rodziny: Jakub i Dorota z Szajkowskich Kujawa(nie wiem gdzie się urodzili,ostatnim miejscem ich zamieszkania był Kazin) mieli syna Walentego Kujawa-(poszukuję informacji o jego rodzeństwie). Walenty urodził się 13.02.1852r w Goncarzewach(goncarzewie)parafia Ślesin-Samosieczno, zmarł 24.08.1919r w Kazinie jego żoną była Rozalia urodzona 30.08.1853r w Trzeciewnicy. Zmarła 03.09.1939r w Bydgoszczy, wzieli ślub w Ślesinie k.Bydgoszczy w 1877r. Mieli Piątke dzieci: - Bolesława ur w Łukowcu 01.02.1895, który poślubił Reginę z Dorszewskich w dniu 25.01.1920 w Kazinie, -Katarzynę która wyszła za mąż za Michała Pawlaka(Mieli syna Bernarda Pawlaka)mieszkali w Bydgoszczy, -Weronikę która wyszła za mąż za Franciszka Borowiaka, mieli syna Aleksandra, który zmarł 03.09.1939r w Bydgoszczy(o nich też poszukuję informacji) oraz Wacława, -Anastazję, która poślubiła osobę o nazwisku Frelichowski, mieszkali w Jaksicach (szukam informacji o ich potomstwie) i -Michała ur ok.1890r w Trzemesznie k Gniezna,który poślubił Stanisławę Woźniak,także urodzoną w Trzemesznie(zamieszkali w Gnieźnie) mieli 5 dzieci: Witolda(osiadł w Wałbrzychu), Michała,Alfonsa,Zygmunta Stefanię i Jadwigę. Ja jestem prawnukiem Bolesława,który miał 5 dzieci,Krystynę,Irenę,Zofię,Jerzego oraz Kazimierza,wszyscy urodzeni w Bydgoszczy.
_________________ Mateusz Kujawa
Poszukuje Kujawa,Dorszewski,Frelichowski(Bydgoszcz,Goncarzewy,Kazin,Łukowiec,Ślesin)
Ostatnio edytowano 09 paź 2011, 11:02 przez Mateusz_Kujawa, łącznie edytowano 4 razy
|