Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne GNIAZDO

Forum dyskusyjne WTG GNIAZDO
Teraz jest 17 lis 2024, 21:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 01 gru 2013, 19:57 

Witam!

Poszukuję aktu zgonu mojej 3xprababki Petronelli Białkowskiej (z domu Owczarzak). Była ona żoną Tomasza Białkowskiego z Dachowej - ślub odbył się w Kórniku w 1871 - wedle tego aktu Petronella miała wówczas 19 lat. Przeszukałem jednak praktycznie wszystkie akty chrztów z Kórnika z lat 1840-1855 i nigdzie nie mogłem jej odnaleźć. Możliwe, że sprowadziła się do parafii kórnickiej już później. Żyła na pewno jeszcze w 1904 roku - występuje bowiem w akcie zgonu swego męża z tego roku. Nie figuruje też w aktach zgonów z Archiwum Państwowego w Poznaniu do roku 1912 - przypuszczam więc, że musiała umrzeć po tej dacie - być może nawet w latach 30 XX wieku. Jeżeli ktoś natknie się w Archiwum (prędzej Państwowym niż Archidiecezjalnym) na interesujący mnie dokument, bardzo proszę mnie o tym poinformować.

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Norbert

Białkowski, Owczarzak, Orlewicz, Matelski, Pieczyński, Ruciński, Grząślewicz, Przybylski, Ewicz, Grześkowiak, Idaszak, Łażewski, Kuberacki, Bartkowiak, Szymanowski, Smolarkiewicz, Lewandowski, Kopankiewicz - Kórnik, Bnin, Kleszczewo, Mądre, Krerowo.

Strefa czasowa: UTC + 1