wojtek f napisał(a):Witam !
Dopiero od wczoraj dowiedziałem się ,że w mojej rodzinie występuje nazwisko Piotrowska.Antonina Misiek z d. Piotrowska ,była żoną mojego pradziadka Piotra Miśka i mieszkali w Słupi Kapitulnej powiat Rawicz.Ich syn Antoni brał ślub w 1930 roku w Jutrosinie.Może to w czymś pomoże ,a i ja odnajdę dalsze połączenia rodzinne .Pozdrawiam Wojtek!
witam ---nie wiem ,czy tutaj mogę zamiescic wpis ale tak podał komp.[PIOTROWSKi]wczoraj znalazłam adnotację nt .tego nazwiska w mojej rodzinie i mam mętlik w głowie--,,moi ,,PIOTROWSCY raczej nie mieli dzieci[WIKTORIA i KAZIMIERZ ]a u pani [DARIA PODGÓRSKA]która ma też pradziadków o tych imionach i nazwisku widać ,ze mieli córkę .Myśle ,że to poprostu zbieżnośc ,ale jaka precyzja!!!Wiele wątków na forum to niezwykłe opowieści ,ale czy w tym wypadku jest jakaś prawidłowość?Mam jakieś poczucie,ze kiedys ktoś opowiadał w rodzinie o slubie tej,,mojej ,,pary Piotrowskich w okolicach Leszno-Rawicz.Poczekam na rozwój wypadków[na forum nie znalazłam pkt.zaczepienia]Serdecznie pozdrawiam ...Cecylia