Poszukiwanie informacji o przodkach, ogłoszenia
07 lip 2009, 14:42
Poszukuję osób które kojarzą nazwisko Sierszulski Zbigniew ur24.04.1917r w Poznaniu
Matka Kazimiera Sierszulska zd. Czajkowska ojciec Władysław Sierszulski(stolarz)
Zbigniew był prawdopodobnie żonaty z kobietą o imieniu Krystyna. Miał też Siostrę Zofię Koch. Jego naj lepszym przyjacielem był szwagier Bolesław Koch który służył w 7bat.telegraficznym.
Nieznane mi są losy Zbigniewa, nie wiem kiedy zmarł ani czy miał dzieci.
Pozdrawiam
Olga
08 lip 2009, 13:15
Olga - Sierszulscy mieszkali w przedwojennych blokach przy ulicy Glogowskiej, gdzie ja takze mieszkalam /nr 96/. Moze cos znajdziesz w parafii Matki Boskiej Bolesnej takze na ulicy Glogowskiej prawie naprzeciwko tego adresu ?
Hania
17 lip 2009, 14:17
Bardzo dziękuję za informacje. Dotarłam już do informacji że ,,moi" Sierszulscy Mieszkali w Poznaniu przy ul. Mostowej pra dziadek był stolarzem.Ale może spróbuję zajrzeć do mojej obecnej parafii. Matki Boskiej Bolesnej.
Rzecz jasna nadal zbieram dane na temat tej rodziny. Pozdrawiam Olga(mieszkanka łazarza obecnie)
ps. Czy może ktoś z Państwa wie gdzie znajdę informacje na temat pochówków dokonywanych w latach okupacji na terenie cmentarza przy ul. Nowina?
Olga