Poszukiwanie informacji o przodkach, ogłoszenia
Odpowiedz

Poszukuję rodziny mojego dziadka Jan Krawczak z Rzadkwina,

29 gru 2018, 10:46

Poszukuję rodziny mojego dziadka Jana Krawczaka z Rzadkwina prawdopodobnie syna Jakuba, urodzonego tamże 22.12.1868 roku. Dziadek ożenił się z Marianną Targoszyńską 29.05.1912 w Buku. Dziadek był piekarzem. Zmarł chyba około 1928r w Buku.

Mam wątpliwości czy dziadek Jan Krawczak urodził się w 1868 r. śledząc z lupą akt ślubu dziadków, wydaje mi się, że jest tam 1858, a miejsce urodzenia to nie Rzadkwin a Kaisersthal kreis Strzelno. Rodzice dziadka mieszkali w Rzadkwinie. Jak uda mi się odcyfrować resztę zapisów to uzupełnię
Ostatnio edytowano 30 gru 2018, 14:09 przez olesia, łącznie edytowano 1 raz

Re: Poszukuję rodziny mojego dziadka Jan Krawczak z Rzadkwin

29 gru 2018, 14:19

Skontaktuj się z USC w Buku, akt zgonu Twojego dziadka powinien tam nadal być - w akcie będą podani rodzice.

29 gru 2018, 20:03

Dzięki, wybieram się do Buku zaraz po Nowym Roku. Próbowałam szukać w AAG, ale chyba on line nic nie jest dostępne, więc korespondencja zajmie trochę czasu.

29 gru 2018, 21:43

Księga zgonów z lat 1925-1946 znajduje się w AAP, nie jest udostępniana, ale jeśli poprosisz, to pokażą Tobie akt zgonu dziadka. Nie ma jednak pewności, że będą tam podani rodzice. W akcie zgonu USC powinni być podani.
Odpowiedz