09 maja 2019, 20:55
09 maja 2019, 21:27
Doręgowska_Renata napisał(a):Witam
poszukuję informacji o rodzinie Kiciński ze wsi Marulew parafia Brudzew
09 maja 2019, 22:12
10 maja 2019, 07:11
kFiatek napisał(a):Doręgowska_Renata napisał(a):Witam
W tych okolicach są setki Kicińskich
Musisz skonkretyzować
Pozdrawiam
Sebastian
10 maja 2019, 08:42
Slawo napisał(a):Gdyby się okazało, że masz w rodzinie Wiktorię Dopierała, z domu Kicińską (ślub ok. 1923) i po śmierci Stanisława zamężną z Wysockim - to bylibyśmy w rodzinie Bo niestety nadal nie wiem skąd pochodzi moja Kicińska (być może akt ślubu moich przodków jest w USC Brudzew).
10 maja 2019, 10:13
Doręgowska_Renata napisał(a): Na razie mam tylko akt ślubu "mojego" Kicińskiego i chyba trzeba będzie zwrócić po skany akt do AP wtedy się coś bardziej rozjaśni
10 maja 2019, 11:18
Doręgowska_Renata napisał(a):kFiatek napisał(a):Doręgowska_Renata napisał(a):Witam
W tych okolicach są setki Kicińskich
Musisz skonkretyzować
Pozdrawiam
Sebastian
Już precyzuję : Antoni Kiciński ur ok 1857 r we wsi Marulew pow. Brudzew syn Jana Kicińskiego i Rozalii z Kowalczyków ożeniony Marianną Pawlak w parafii Boleszczyn (Smulsko) w 1876. Chyba w tej parafii zamieszali skoro w 1877 urodziła im się córka Stanisława ale na razie nie trafiłam na ich inne dzieci . Wiadomo że jego ojciec w dniu jego ślubu już nie żył, wiec może był starszym facetem .
10 maja 2019, 15:36
10 maja 2019, 16:07
Slawo napisał(a):Doręgowska_Renata napisał(a): Na razie mam tylko akt ślubu "mojego" Kicińskiego i chyba trzeba będzie zwrócić po skany akt do AP wtedy się coś bardziej rozjaśni
Mi w USC Brudzew pani znalazła tylko akt zgonu Stanisława Dopierały, ale trochę się naszukała, bo jej podawałem złe daty zgonu (rodzina słabo zapamiętała a na pomniku obecnie widnieje tylko imię i nazwisko Stanisława - bo Stanisław zmarł w 1932 - 8 lat po urodzeniu się pierwszej z 4 jego córek, i chyba z 8-9 lat po ślubie. Aktu ślubu już pani w USC nie chciała mi szukać, jak nie znam dokładnego nawet roku - zapraszała mnie do USC, żebym sobie sam odszukał, ale ... ja mam 140km do Brudzewa i zero czasu by tam się udać w dniu roboczym
Szkoda, bo myślałem, że jak złożę w moim USC wniosek o odpis aktu ślubu mojego pradziadka to go otrzymam, a tu klops - by go otrzymać trzeba podać w jakim USC był akt zapisany i w którym przynajmniej roku ... (podobnie jest z aktem zgonu, od którego zacząłem - bez podania w jakim USC był zapisany, i jak nie ma go w systemie komputerowym bo nikt wcześniej o ten odpis nie występował - to go nam nie znajdą!)
P.S. A z Marulewa to mam w swoim drzewie Dobroszewskich z XIX wieku.
10 maja 2019, 19:12
10 maja 2019, 20:55
10 maja 2019, 20:57
Doręgowska_Renata napisał(a):Dziękuję nie umiałam tego znaleźć muszę się jeszcze poduczyć .
10 maja 2019, 22:06
Doręgowska_Renata napisał(a): Akty ślubu przechowywane są w USC tylko 80 lat a już od jego śmierci minęło 87 lat , wiec pewnie aktu ślubu już tam nie ma ale można napisać do Archiwum Państwowego w Koninie i wtedy ci prześlą .
10 maja 2019, 22:53
Slawo napisał(a):Osz kurka, a ja cały czas mam zakodowane, że 100 lat ...
Za kilka dni zlecę znalezienie aktu (a nawet dwóch z mojego podpisu) AP w Koninie - już dwa razy zlecałem im znalezienie aktów i też bardzo ich sobie chwalę!
18 maja 2019, 22:41
Slawo napisał(a):Gdyby się okazało, że masz w rodzinie Wiktorię Dopierała, z domu Kicińską (ślub ok. 1923) i po śmierci Stanisława zamężną z Wysockim - to bylibyśmy w rodzinie Bo niestety nadal nie wiem skąd pochodzi moja Kicińska (być może akt ślubu moich przodków jest w USC Brudzew).
19 maja 2019, 10:30
kFiatek napisał(a):Doręgowska_Renata napisał(a):Dziękuję nie umiałam tego znaleźć muszę się jeszcze poduczyć .
Na Basi znalazłem.
Podejrzewam, że Antoni miał sporo rodzeństwa.
Pozdrawiam
19 maja 2019, 16:48
Doręgowska_Renata napisał(a):Tylko nie rozumiem dlaczego wszystkie dzieci do 1854r ma z Rozalią Kudełko a Antoniego w 1956r z Rozalią Kowalczyk. Może Kudełka zmarła np podczas porodu (ostatnie dzieci to bliźnięta} i ożenił się z Kowalczyk ale aktu ślubu ich nie znalazłam.Aktu zgonu Rozalii Kudełko też nie znalazłam. Tylko dlaczego przy akcie zgonu 1869r Jana Kicińskiego jest wspomniana wdowa Rozalia Kudełko a nie Rozalia Kowalczyk ?
22 maja 2019, 08:00
29 lip 2019, 14:36
Doręgowska_Renata napisał(a):Witam
01 sie 2019, 18:56
Slawo napisał(a):Doręgowska_Renata napisał(a):Witam
A jednak jesteśmy w rodzinie
Proponuję przejść na kontakt e-mailowy: address(malpeczka)wp.pl (czekam )