Witam.Mam pytanie-czy ktoś z Państwa zna może stronę niemiecką,-wyszukiwarkę cmentarną dla miasta Berlin? Pytam czy wogóle jest taka stroną,gdyż miasto Poznań i już też inne miasta ją posiadają.A jest mi bardzo potrzebne. Pozdrawiam.Beata
Witam, niestety nie udało mi się znaleźć wyszukiwarki cmentarnej miasta Berlina, ale podaję adres strony, na której znajdują są adresy wszystkich cmentarzy w tym mieście. Jeżeli znane jest ostatnie miejsce zamieszkana osoby zmarłej lub chociaż dzielnica, to może istnieje szansa na zlokalizowanie nie tylko cmentarza ale także grobu. Nie zaszkodzi napisać pismo z prośbą o pomoc pod dany adres. http://www.friedhoefe-berlin.de/ Pozdrawiam, Magda
Hallo, napisac oczywiscie warto, trzeba jednak liczyc sie z kosztami ! Najnizsza stawka - 28 Euro ! Rachunek do zapłaty przychodzi wraz z żądaną informacją. Ostatnio taką otrzymałam: data pogrzebu, przyczyna śmierci, ostatnie miejsce zamieszkania, informacja że grób już nie istnieje.
Dziękuję za podpowiedż.Prawdę mówiąc myślałam,że może Berlin będzie posiadał taką samą wyszukiwarkę cmentarną jak miasto Poznań czy Kraków. Pozdrawiam.Beata
Tereso - czy moglabys z laski swojej przygotowac forme listu po niemiecku, ktora moznaby wyslac do biur cmentarnych w Niemczech z zapytaniem o pochowek naszych krewnych ? Napewno byloby troche uzytkownikow Forum zainteresowanych. Pozdrowienia i dziekuje.