Poszukiwanie informacji o przodkach, ogłoszenia
24 mar 2010, 23:31
Witam!!! Szukam osób zainteresowanych w swych poszukiwaniach miescowością Boruszyn.
Mój prapra i praprapradziadek Michał i Jakub Klewenhagen w latach 1810 do 1870
mieszkali i byli kowalami w tej miejscowości. Bardzo proszę sympatyków tej wsi
o życzliwy kontakt. Pozdrawiam z Poznania Małgoska zd. Klewenhagen
25 mar 2010, 00:24
małgośka_ Klewen napisał(a):Witam!!! Szukam osób zainteresowanych w swych poszukiwaniach miescowością Boruszyn.
Mój prapra i praprapradziadek Michał i Jakub Klewenhagen w latach 1810 do 1870
mieszkali i byli kowalami w tej miejscowości. Bardzo proszę sympatyków tej wsi
o życzliwy kontakt. Pozdrawiam z Poznania Małgoska zd. Klewenhagen
Witam,
Wybacz , ale jakoś umknęło mi z pamięci . Pytałem kolegę , który pochodzi z Boruszyna , powiedział że mieszkają Klewenhagowie ,
jeden z Nich jest sołtysem w Boruszynie , może tą drogą dowiesz się czegoś więcej , są także groby na cmentarzu . Jest i druga rodzina
w następnej wsi Krosinie , ale jak mi powiedział nie są spokrewnieni ???
Pozdrawiam,
Janek
25 mar 2010, 17:12
Serdecznie Witam Janie!!!! Dzieki za informacje!!
Wiem że tam mieszkają potomkowie Klewenów. Szukam ludzi , którzy też mają przodków z tych okolic i w poszukiwaniach swoich są dalej niż dokumenty metrykalne. Jestem jedyną ( na razie) osobą z tego " Klanu ", która tym się pasjonuje. Muszę teraz szperać w księgach innego typu a tego jeszcze nie robiłam i nie wiem od czego zacząć.
Janku ! wystukałam w Googlach cech Kowali w Wielkopolsce i nic szczegółnego a może Ty wiesz czy w Obornikach na początku XIX w był taki cech? Jak mam go znaleśc ?
Pozdrawiam Małgośka_ Klewen
25 mar 2010, 17:50
Witam,
Cech Rzemiosł Różnych
64-600 Oborniki, ul. Ogrodowa 5
TEL (61) 2960658
Spróbuj się z nimi skontaktować
---
Janek
25 mar 2010, 20:45
Janku!!!
Bardzo dziekuję , jutro dzwonię i jakie rezultaty dam znać. Pozdrawiam Małgośka
25 mar 2010, 21:54
Witam.
Z tego co mi wiadomo to nazwisko Klefenhagen występuje do dziś w Czarnkowie.
O ile dobrze pamiętam to rodzinę mieli też w Kłecku
26 mar 2010, 20:24
Dla Janka!! Witam !
Dzwoniłam dzis do Cechu Rzemiosł Różnych w Obornikachi. Panie chciały mi bardzo pomóc ale wiedza ich to czasy bardzo współczesne. Poleciły mi pana historyka Dziwińskiego i moment temu rozmawiałam z nim ale on opracowywał na 50 lecie Cechu trochę historii tej Obornickiej, dalsze rejony Ziemi Obornickiej nie analizował. Będę szukała moze Czarnków, moze Połajewo?
Wywołując miejscowośc Boruszyn, myślałam że ktoś podobnie szukał Bractw, Stowarzyszeń czy innych kółek? Prosze dalej o pomoc w tym temacie Pozdrawiam Małgośka
26 mar 2010, 20:32
Witam Bogdanie!!! Dzieki za informacje.
W 90% mam rozeznanie , gdzie osoby o tym nazwisku przebywały w Wielkopolsce od XVIII i XIX w. Teraz przyszedł moment na inne księgi niż te metrykalne. I właśnie tego szukam.
Może ktoś już przede mną " otworzył " je , będzie mi łatwiej. Serdecznie pozdrawiam Małgośka_ Klewen
17 wrz 2012, 18:30
Witam serdecznie!
Dopiero dzisiaj przeglądając stare wpisy natknęłam się na Twój. Moja rodzina pochodzi z Boruszyna, część jeszcze tam mieszka. Mam w moim drzewie ludzi o takim nazwisku. Pozdrawiam. Maria
24 wrz 2012, 15:15
Witaj Mario!!!!!
Wróciłam z dalekiej podrózy do Dublina. Jestem bardzo zainteresowana Klewenhagenami. Proszę o kontakt na priv lub w profilu jest mój mail. Razem łatwiej prowadzić poszukiwania
Serdecznie pozdrawiam z Poznania Małgośka