Poszukiwanie informacji o przodkach, ogłoszenia
Odpowiedz

Roszykowie z okolic Jarocina, Twarodowa

08 kwi 2010, 18:39

witam :D
Nazywam się Marcin Roszyk (23 lata) syn Bernarda Roszyka(55 lat) z Bachorzewa k. Jarocina Ojciec mojego Ojca (a mój dziadek) Stefan Roszyk (88 lat) mieszka w Twardowie k. Kotlina. Piszę to wszystko bo chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z tu obecnych na tym forum może mi pomóc, albo zna kogoś kto wie coś więcej na temat rodziny Roszyków. Z góry dziękuję. Sam się zabieram za poszukiwania, gdyż chciałbym coś więcej dowiedzieć się o moich przodkach.

Re: Roszykowie z okolic Jarocina, Twarodowa

08 kwi 2010, 19:43

Witaj. A co wie Twój dziadek. Władek

08 kwi 2010, 19:49

ogólnie to jest podobna jakaś wielka tajemnica związana z moim dziadkiem, on sam o tym nie chce mówić. Podobno ojciec i matka mojego dziadka zostawili go u ciotek a sami wyjechali do Gdańska no i tam są pochowani. tyle wiem

08 kwi 2010, 20:20

Bardzo dużo osób o tym nazwisku z okolic Jarocina występuje w internetowej bazie małżeństw WTG Poznan-Project.Na pewno są tam Twoi prapradziadkowie.Powodzenia.Pozdrawiam.Barbara Król

09 kwi 2010, 09:42

Jest też Michalina Burchardt zd. Roszyk (1868-1947), pochowana w Głuszynie pod Poznaniem, żona Franciszka Burchardta (1866-1916). Nie znam jej więcej szczegółow, ale zawsze to jakiś ślad. A przy okazji, to może wie coś o Burchardtach? pozdrawiam - Wiktor Stułów
Odpowiedz