Dzień dobry,
może ktoś będzie miał pomysł gdzie jeszcze mogę poszukać informacji o przodkach.
Poszukuję informacji o datach i miejscu zgonów.
1. Franciszek Świerczyński, urodzony w Warcie w 1877 roku. Mieszkał w Brzezinach, niestety nie wiem czy do końca życia, czy gdzieś się wyprowadził. W 1904 roku w Brzezinach poślubił Teodozję Marię Lisowską. Wspólnie mieli dzieci: Helena (1919), Marysia (1909), Mieczysław (1910), Zosia (1912), Eugenia (1906).
2. Teodozja Maria Świerczyńska z domu Lisowska (Lisowczyk) urodzona 1886 roku w Stalnicy. Rodzice Teodozji Jan i Bronisława z domu Dłutek. Mieszkała w Brzezinach potem przeniosła się do Koła (wielkopolskie), ale nie wiem kiedy ?
USC w Kole nie znalazł aktu zgonu Teodozji chociaż z informacji od krewnych wiem, że mieszkała później w Kole. Zmarła prawdopodobnie około 1950-60 roku. Teodozja mieszkając w Kole prawdopodobnie nie była z Franciszkiem (czy z powodu jego śmierci, czy z powodu rozstania, tego też nie wiem). Za to wiele osób wspomina nazwisko Czerniejewski, że niby byli w związku, ale czy formalnym, czy nie tego też nie wiem ;( USG w Kole sprawdziło oba nazwiska
Może ktoś z Was wpadnie na jakiś ślad lub pomysł jak tu jeszcze spróbować odnaleźć informację o miejscach i dacie zgonu.
Pozdrawiam serdecznie
Aga