Witam.
Jak pisałem jestem [właściwie żony linie i moje linie via Nowak - mamy z żoną współne korzenie, i jeszcze jedna osoba pisząca na tym forum, teraz nie aktywana].
Dane które podałaś częściowo znam.
Niestety na temat Michała Dziadoszka ( jaki okres +- jego urodzenie) nie powiem na tym etapie nic konkretnego, muszę poszukać w zeszytach i wypisy z moich kwerend, może coś znajdziemy w tej linii wspólnego.
To nazwisko wypisywałem z wszystkich parafii w okół Gniezna.
Zwłaszcza że ja czynie poszukuje i jak pisałem jestem tymi liniami zainteresowany.
Bardzo wskazanym była by rozmowa na ten temat w realu
via skype, ostatnio nie uzupełniam aktualnych danych na stronie www, bo jest przepisywana do my heartige.
Podałem namiary na @mailu, lepiej nawiąże się kontakt.
Racja nazwisko bardzo ciekawe w okolicach Gniezna, zobacz na Projekt Poznan posane nawet Dziad [czy takie zapisy znasz] Walenty Dziad [ może Dziadoszek i tego jetem pewny Martianna Basińska 1859 a św. Trójca miała w zasięgu Zdziechowe pod Gnieznem , dzie Dziadoszków było kilku.
Ta rozmowa może wiele nam pomóc, mogę zwrócić uwage na to czego szukasz.
Jestem, i byłem jednym z nielicznych agitującym do pisania na forum, teraz już pisze tylko minimu, wyjaśnie w rozmowie dlaczego.
Sam mam klika pytań w sprawie Twoich poszukiwan i rodzeństwa które wymieniłaś, zwłaszacza że Rozalia to siostra Franciszka Woźniak d. Mrówczyńska przodkini mojej żony.
w slrzynce na prv sa moje namiary.
kabat1953Pewne nazwiska z tych linii wyjechały w stronę Kłecka, dlaczego by nie w stronę Wągrowca,Bydgoszczy.
Ostatnio edytowano 31 maja 2011, 17:34 przez
kabat, łącznie edytowano 2 razy