Poszukiwanie informacji o przodkach, ogłoszenia
19 lut 2012, 12:13
poszukuje rodziny -Olejnik- pierwsz wpis udało się zlokalizować w Kuszewie USC Michał i Marianna Olejnik z domu Nowak rok ok 1890 byli podobno spod Odolanowa
za wszystkie wskazówki będę niezmiernie wdzięczny
Tomasz Olejnik
Ostatnio edytowano 11 mar 2012, 23:55 przez
tomekoli, łącznie edytowano 4 razy
19 lut 2012, 17:27
Duże skupisko Olejników i Nowaków jest/było w okolicach Szamotuł.
19 lut 2012, 19:23
Witam!
Jeżeli chodzi o Łosiniec w pobliżu Sarbii par.Podlesie Kościelne, to wydaje mi się, że to nazwisko pojawia się w ksiegach parafialnych.
Pozdrawiam - kwiat
19 lut 2012, 19:28
kwiat napisał(a):Witam!
Jeżeli chodzi o Łosiniec w pobliżu Sarbii par.Podlesie Kościelne, to wydaje mi się, że to nazwisko pojawia się w ksiegach parafialnych.
Pozdrawiam - kwiat
pewnie na 100 procent racja bo tam był chowany dziadek władysław i prawdopodobnie pradzidek michał ale jak dotrzeć do ksiąg parafialnych ? mimo wszystko dziękuje pieknie
Tomek Olejnik
19 lut 2012, 20:14
Witam!
Do czerwca 2011 r. księgi par.Podlesie Kościelne z siedzibą w Sarbii były w parafii.
W końcu czerwca/2011 zmienił się proboszcz i nie wiem, czy nowy proboszcz ma jeszcze księgi, czy przekazał je do AAGniezno? Tel.do proboszcza: 61 427 88 94
Gdyby Pan "rzucił " jakieś daty chrztów-ślubów - zgonów,to poszperam w posiadanych materiałach, ale nie " na dziś".Jakieś daty ułatwią sprawę.
Dla orientacji podam, że Łosiniec jest rozwlekły i niektóre gospodarstwa wiązały się z parafią Lechlin, inne z par. Popowo Kościelne, a może i z par. Podlesie Kościelne.W Lechlinie lub w Popowie trzeba szukać większości zapisów, ale ja Sarbii bym nie wykluczał.
Pozdrawiam - kwiat
11 mar 2012, 23:54
tomekoli napisał(a):poszukuje rodziny -Olejnik- pierwsz wpis udało się zlokalizować w Kuszewie USC Michał i Marianna Olejnik z domu Nowak rok ok 1890 byli podobno spod Odolanowa
za wszystkie wskazówki będę niezmiernie wdzięczny
Tomasz Olejnik