Poszukiwanie informacji o przodkach, ogłoszenia
21 kwi 2012, 22:26
Poszukuję informacji o rodzicach mojej prababci Stanisławy Domagalskiej ur. 7 maja 1886 r. w Kiekrzu, zm. 11 stycznia 1972 r. w Poznaniu - ojciec Józef Domagalski, matka Marianna Zglińska.
Nie znalazłam ślubu ani innych dzieci tej pary w parafiach w okolicy Kiekrza i Poznania
22 kwi 2012, 05:33
W kartotece ewidencji ludności miasta Poznania jest kartoteka Stanisławy Domagalskiej, córki Józefa i Marianny :
http://szukajwarchiwach.pl/53/474/0/19.3/14360/str/1/53#skan plik 522
Pozdrawiam. Jolanta Fontowicz
22 kwi 2012, 18:16
Dziękuję za odpowiedź. Do tej kartoteki również dotarłam i dzięki niej poznałam kolejne miejsca przebywania mojej prababci aż do adresu który znałam. Teraz chciałabym poznać genealogię jej przodków. Pozdrawiam Jolanta Walkiewicz
25 kwi 2013, 08:42
Witam,
nadal poszukuję informacji o ślubie Józefa Domagalskiego i Marianny Zglińskiej. W Poznan Project znalazłam ślub w parafii w Lusowie w 1876 roku, ale Joseph Domagała (30 lat, ur. Choryń/Kościan) i Marianna Zglińska (33 lat, ur. Komorniki). Może ktoś pomoże mi na ile może to być to czego szukam (np. późniejsza zmiana nazwiska) czy raczej duże prawdopodobieństwo ale nie to. Zastanawia mnie to bo moja prababcia Stanisława (córka Józefa Domagalskiego i Marianny Zglińskiej) urodziła się w 1886 roku, ale nie znalazłam jak narazie innych dzieci i chwilowo brakuje mi pomysłów w których księgach jeszcze szukać, tzn. gdzie ewentualnie mogli wędrować,
pozdrawiam
Jolanta Walkiewicz