Poszukiwanie informacji o przodkach, ogłoszenia
Odpowiedz

Pomoc w poszukiwaniu rodziny - Opole

15 lis 2012, 20:37

Witam wszystkich ! Mam ogromną prośbę do doświadczonych - bądź bardziej kreatywnych ode mnie. Konkretniej nie wiem jak ruszyć jedną rodzinę a jeszcze bardziej konkretniej - jak odnaleźć potomków brata mojego pradziadka . Jakoś 2 tygodnie temu zamieściłam informacje o Feliksie Górnym na portalu Genealodzy.pl
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-20970.phtml
Zmarł on w Opolu w 1958 roku. Nikt nie utrzymywał z nimi kontaktu - więc tutaj rodzi się pytanie w jako sposób mogłabym odnaleźć potomków Feliksa Górnego ?

Na portalach społecznościowych napisałam do ludzi o nazwisku Górny/Górna z Opola oraz odnalazłam dwie osoby w wyszukiwarce o nazwisku Górny Górna- właściciel firmy budowlanej oraz dentystka. Na ich stronach internetowych były maile kontaktowe. Po wysłaniu tam wszędzie wiadomości cisza- już dwa tygodnie.

Może ktoś miał podobnie ? Co powinnam zrobić ?

Dziękuję i pozdrawiam

Re: Pomoc w poszukiwaniu rodziny - Opole

15 lis 2012, 22:09

W postach o poszukiwaniach grobu podawałaś wprawdzie inne imiona,ale według wiadomości z Twojego bloga to ten grób

Eleonora Górna grób na cmentarzu św.Rocha w Buku

Obrazek

Obrazek

16 lis 2012, 00:36

Takiego odkrycia/znaleziska bym sobie zyczyla :!: Grob istnieje, piekny pomnik, tablica zachowana,
zdjecie zmarlej osoby :!: i do tego zaklad fotograficzny :!:

Aga, super znalezisko :!:
Polecam sie na przyszlosc :wink:

18 lis 2012, 07:39

AGA KOZA napisał(a):W postach o poszukiwaniach grobu podawałaś wprawdzie inne imiona,ale według wiadomości z Twojego bloga to ten grób

Eleonora Górna grób na cmentarzu św.Rocha w Buku

Ago dziękuję bardzo ! Fakt we wcześniejszych postach błądziłam pomiędzy Eleonorą a Leonardą, pani z USC w Buku nawet mi akt zgonu znalazła, ale tak wyraźnego zdjęcia to nie otrzymałam! A to zdjęcie na nagrobku jakie piękne ! Jestem Twoją dłużniczką ! :)

Jeszcze raz wielkie dzięki !!!!
Odpowiedz