Poszukiwanie informacji o przodkach, ogłoszenia
Odpowiedz

Ferdynand Karol Udo Schulc i Kazimiera z domu Genge

23 lis 2012, 17:14

Znam tylko lata urodzenia rodziców i imiona ich dzieci.Ostatnio znalazłam akt ich ślubu.
Karol Ferdynand Udo Schulc zawarł małżeństwo w wieku 30 lat 19.listopada 1872r,czyli urodził się w 1842r.
Jego zona Kazimiera z domu Genge miała 20 lat w momencie ślubu czyli urodziła się 1852r.we Węgierkach kł.Wrześni
Mieli dwie córki Jadwige i Edytę oraz syna Alfreda Udo ,urodzonych prawdopodobnie we Wrocławiu,gdzie Karol Ferdynand Schulc pełnił funkcje radcy rządowego w latach 1908-1916.

Re: Ferdynand Karol Udo Schulc i Kazimiera z domu Genge

23 lis 2012, 19:42

Baranku lub Baranko (jeśli tak wolisz, by do Ciebie się zwracać, bo pod postem nie masz imienia), z tymi nazwiskami są już założone wątki więc dlaczego zakładasz kolejne? Wg mnie taka taktyka mija się z celem.
Już istniejące:
Wątek: poszukuję Jadwigi,Edytyi Alfreda Schulca
Wątek: szukam akt urodzenia dzieci Emanuela Genge
Wątek: Miejsce pochówku Jana Genge
Wątek: Poszukuję daty urodzenia Emanuela Genge

23 lis 2012, 22:18

Droga Pani!
Zakładam nowe bo nie mam żadnych odpowiedzi.Pani zamiast mi rzeczowo odpowiedzieć, to mi
wymyśla.
Takie uwagi trzeba zostawić dla siebie ,bo one nic do mojej sprawy nie wnoszą?
serdecznie pozdrawiam
Bożena

23 lis 2012, 23:23

Baranek napisał(a):Droga Pani! Zakładam nowe bo nie mam żadnych odpowiedzi.Pani zamiast mi rzeczowo odpowiedzieć, to mi
wymyśla. Takie uwagi trzeba zostawić dla siebie ,bo one nic do mojej sprawy nie wnoszą?
serdecznie pozdrawiam Bożena

Bożeno.

Pewnie nikt Tobie na tym Forum nie udzieli żadnej informacji ponieważ:
- po tak frechownej odpowiedzi do koleżanki, która jak chyba widzisz napisała już na tym Forum
ponad 1000 postów, w których jeśli posiada infrmację to się nimi dzieli - znawcy tematów staną za nią murem i zamilkną;
- jeśli nikt nie odpowiada tzn., że nikt nic nie wie w tematach Twoich postów i zainteresowań,
a tworzenie tych samych wątków tylko denerwuje pozostałych użytkowników,
- chyba juz nic nie nadrobisz serdecznymi pozdrowieniami.

26 lis 2012, 23:48

Tak zgadzam się z Wami,"MILCZENIE JEST ZŁOTEM"
Bożena : :)
Odpowiedz