Mam serdeczną prośbę,nie wiem od czego zacząć...może ktoś z Państwa mi podpowie?
Niedawno dowiedziałam się,że mój dziadek miał jeszcze jednego brata.Nawet mój tata o tym nie wiedział,a ma już przeszło 70-lat.Wiem,że wyjechał do Francji,chyba w latach 30-tych to wszystko.Nazywał się Józef Kmieciak syn Marcina i Rozalii( z Szynalskich) .Nie znam daty jego urodzenia niestety.Będzie to Góra albo Wolica Pusta,założył we Francji rodzinę,miał chyba troje dzieci...Proszę nie myśleć,że chcę aby ktoś wykonał za mnie czarną robotę
Szukałam nawet na francuskich stronach,wiem,że ludzie jakoś szukają dokumentów z naturalizacji (pewnie przyjął obywatelstwo)Niestety padłam na barierze językowej i jakieś pieniądze każą mi płacić za dostępność
Może ktoś z Państwa podpowie,gdzie szukać???
P.S.Oczywiście wybieram się do księdza,ale ma gorący okres kolęd i trochę potrwa zanim znajdzie czas
Józef to dziecko właśnie tych rodziców :
Parafia katolicka Panienka, wpis 10 / 1898 zgodność: Pan młody: 100% Panna młoda: 100%
Martinus Kmieciak (25) ojciec: Michael
Rosalia Szynalska (25) matka: Michalina
oczywiście dzięki Waszej ciężkiej pracy ich znalazłam...Mam nadzieję,że mi pomożecie