Poszukiwanie informacji o przodkach, ogłoszenia
Odpowiedz

Poszukuje informacji o JAKUBOWSKICH mieszkali we wsi DEBOWO

02 kwi 2013, 23:15

Dzien dobry witam wszystkich . Taj jak w tytule poszukuje wszelkich mozliwych informacji na temat moich przodkow nazwisko JAKUBOWSCY zamieszkalych we wsi Debowo kolo Kolodziejewa . Prawdopodobnie mieszkalo tam kilka osob o tym nazwisku a ich parafia byl kosciol w Trlagu . Byc moze ktos z rodziny JEDRZEJEWSKICH moglby mi pomoc poniewaz jeden z braci Jakubowskich ozenil sie w 1880 r z Elizabeth Jedrzejewska , lub moze ktos z rodziny Wisniewskich cos pomoze poniewaz kolejny Jakubowski ozenil sie z Marianna Wisniewska . Dokladnie interesowaloby mnie wiecej informacji o MARTINUS Jakubowski syn Valentinusa i Cathariny zd Cieslewicz ktory to w roku 1885 ozenil sie z Rosalia zd Kupska ( jej matka to Ludovica Kupska ) . Interesowaloby mnie rowniez znalezienie jakiejkolwiek informacji o Marjannie Jakubowskiej prawdopodobnie corce Valentinusa Jakubowskiego i Cathariny Cieslewicz , moze miala wiecej rodzenstwa ? Wiem takze ze wyszla za maz za Joanesa Kosmickiego i mieszkali w Bedzitowku wraz z jej synem Jozefem JAKUBOWSKIM ( ojciec NN ) oraz dwoma corkami Michalina i Francisca Kosmicka . Za kazdo odpowiedz bede bardzo wdzieczny . Pozdrawiam serdecznie ze Szkocji Andrzej

Re: Poszukuje informacji o JAKUBOWSKICH mieszkali we wsi DEB

03 kwi 2013, 08:54

Parafia katolicka Mogilno, wpis 2 / 1852

Franciscus Jakuboski (26) ojciec: Matthaeus Jakuboski, matka: Magdalena
Catharina Zbytek (19) ojciec: Valentinus Zbytek, matka: Agnes

Parafia katolicka Kwieciszewo, wpis 12 / 1875

Franciscus Jakubowski (25) ojciec: Valentinus Jakubowski, matka: Catharina Cieslewicz
Apollonia Skaza (25) ojciec: Laurentius Skaza, matka: Francisca Benedyk

Parafia katolicka Gębice Mogilno, wpis 10 / 1869

Joseph Jakuboski (24) ojciec: Antonius Jakuboski, matka: Francisca Powała
Francisca Kasprzak (23) ojciec: Adalbertus Kasprzak, matka: Kwiatkowska

http://poznan-project.psnc.pl/search.php

03 kwi 2013, 16:54

izabela06 napisał(a):Parafia katolicka Kwieciszewo, wpis 12 / 1875
Franciscus Jakubowski (25) ojciec: Valentinus Jakubowski, matka: Catharina Cieslewicz
Apollonia Skaza (25) ojciec: Laurentius Skaza, matka: Francisca Benedyk

Franciszek Jakubowski w momencie ślubu mieszkał w Mogilnie

08 kwi 2013, 14:03

Witam serdecznie .Dziekuje serdecznie za informacje sa mi niezmiernie potrzebne ,aczkolwiek nasowa mi sie pytanko skad Pani wie ze Franciszek w momencie slubu mieszkal w Mogilnie ?

09 kwi 2013, 14:29

Z aktu ślubu

10 kwi 2013, 15:39

Witam.Pani Marzeno mam pytanko czy moze posisds Pani jakies jeszcze inne wiadomosci ns temat Jakubowskich wszystko jedno kogo tzn sytuacjs sie powoli klaruje i wynika z tego ze Jakubowscy prawdopofobnie pochodzili wlasnie z Mogilna .za wszelkie ingormscje bede nsprawde vardzo wdzieczny . Pozdrawiam serdexznie z Edinburgha Andrzej

10 kwi 2013, 20:08

Polecam sprawdzić w PP śluby z rejonu Mogilna pod kątem nazwiska Jakubowska/ski http://poznan-project.psnc.pl/
Z parafii Mogilno polecam uwadze śluby z PP:
rok 1841 – córka Jakubowska, rodzice: Jan Jakubowski i Marianna Garczyńska
1843 – Nepomucena Nowakowska, rodzice: Jakub Dąbkowski i Katarzyna Jakubowska
1850 – Martinus Teresiński, matka Katarzyna Jakubowska
1850 – Józef Jakubowski, rodzice Michał i Franciszka
1851 – Mikołaj Plewa, matka Michalina Jakubowska
1852 – Franciszek Jakubowski, rodzice: Mathaeus i Magdalena
1853 – Katarzyna Jakubowska, rodzice: Jan i Marianna Garczyńska
1861 – Walenty Jakubowski, rodzice: Tomasz i Emilia
1861 – Paulina Szulc, rodzice Deogratus i Rozalia Jakubowska
1865 – Ladislaus Madałkiewicz, rodzice: Daniel i Salomea Jakubowska
1865 – Ludwika Szulc, rodzice Deogratus i Rozalia Jakubowska
i zapewne inne z Mogilna i okolicznych parafii

10 kwi 2013, 20:22

Polecam też parafię Kruchowo (w okolicach Mogilna), gdyż tam odbył się ślub:

Parafia katolicka Kruchowo, wpis 7 / 1844 zgodność: Pan młody: 85%
Valentinus Jacubowski (26) matka: Marianna Jakubowska
Catharina Cieslewicz (24)
http://poznan-project.psnc.pl/search.php

Natomiast pan młody z poniższego ślubu nie jest synem Walentego i Katarzyny Cieślewicz:
Parafia katolicka Trląg [Trlong], wpis 10 / 1882 zgodność: Pan młody: 100% Panna młoda: 100%
Matthaeus Jakubowski (21) ojciec: Franciscus Jakubowski, matka: Catharina Zbytek
Marianna Wiśniewska (22) ojciec: Andreas Wiśniewski, matka: Hedvigis Sobczak

12 kwi 2013, 12:41

Dziekuje Pani Marzeno za te wszystkie informacje ze swojej strony moge dodac iz PRAWDOPODOBNIE
slub zawarty w Kruchowie wpis 7 z 1844 roku zawarty pomiedzy Valentinus Jacubowski ( JAKUBOWSKI byc moze napisano C a czytano K ) matka Marianna Jakubowska ,a Catharina Cieslewicz to rodzice Martinusa Jakubowskiego ,Franciscus-a Jakubowskiego i NAJPRAWDOPODOBNIEJ MARJANNY JAKUBOWSKIEJ ( mojej prapra babci ) .Niestety NIGDZIE nie moge znalezc jakichkolwiek dokumentow odnosnie wlasnie MARIANNY JAKUBOWSKIEJ .Pozdrawiam ze Szkocji Andrzej
Odpowiedz