Witam Grażyno i Hubercie
Właściwie piszę to do Grażyny członka naszego forum ( pisze z Bułgarii)
Przeglądajac moje wypisy z AAGniezno Sokolniki/Gnieno
znalazłem w moich zeszystach
Ap150 s01 Sokolniki str. 139
Mączniki
ur.10. 11. 1826
chrzest 12.11.1826
Andrzej MałeckiAndrzej Małecki i Małgorzata Hudzionka rodzice
chrzestny : Wojciech Ozing Mączniki
chrzestny : Marianna Maćkowiak Mączniki
pytanie zadanie do wyjaśnienia : Małgorzata Hudzionka ( pisownia
Hudzionka czyli Huda ale przez
H , siostra - czy rodzina ? Anna Nowak d. Huda później pisana Chuda wg. moich poszukiwan w archiwum, linii mojej mamy Nowak z Mącznik.
Anna ur. 1790 a Małgorzata ? przemawiaja pisanie nazwiska, miejscowość
Mączniki.
Pytanie zadanie do wyjaśnienia : może tutaj mamy ślad do potwierdzenia - uznawania "rodzna" powiązania z
Franciszkiem Zoblem z Obory
człowiekiem obdarzonym darem uzdrawiania ludzi, o którym wielokrotnie już pisałem.
rówieśniczka Andrzeja Małeckiego jest także inna osoba z mego drzewa, a genealogicznie powiązana z Hubertem Tomaszewskim z tego forum.
Marianna p.v. Mrówczyńska s.v. Bubacz d. Nowak córka Jakuba Nowaka i Anny Huda to żona Michała albo Mateusza Mrówczyńskiego.
Pytanie :
Dlaczego w
Projekcie Poznań nie ma ślubu ( wielokrotnie zgłaszałem Łukaszowi Bieleckiemu
fakt uzupełnienia tego ślubu
Mateusz Mrówczyński i Marianna Nowak 30.04.1842 Sokolniki / Gniezno
Mączniki ona18 on25 lata
po przekazaniu ślubów parafii Sokolniki /Gniezno, dzięki uczynnej Pomocy miałem potwierdzenie tego ślubu, zapis jak sobie przypominam Mateusz Mrówczynski nie Michał i Marianna Nowak rok 1842.
Niestety "nie wpisałem ponownie do zesztytu tylko na kartkę", dlatego nie mogę podać świadków ślubu, pamiętam rodziców pary młodej
na pewno nie podano .
ponownie spróbuje o wypisanie tego ślubu z archiwum.
Hubert może coś się tobie Kojarzy nazwisko Małecki
W latach 80 w Gnieźnie mieszkałem na ul. Poznańskiej z
Małeckimi.
Wspominam, mam mówiła coś o powiązaniach z Nowakmi tego nazwiska ?
Wiem ze synowie państwa Małeckich tej rodziny mieszkaja w Gnieźnie i na Sląsku.
( właściwie pamiętam tylko panią Małecką, ich ojca nie, chłopaków było 3 / 4)
Spotkalem w parafii Wawrzyńca syna (zamieszkaly teraz Śląsk) zgłaszającego zgon ich ojca w 2007/2008 roku.
Pytanie dlaczego nie dziala link do jednego z Twoich zdjęć do rozpoznania w ostanim poście na tym forum ?
Pewne księgi parafii Sokolniki są w konserwacji - dobrze że kiedyś wypisywałem sobie pewne nazwiska.
Dlatego przegladając zeszyty z moich kwerend okazują się tak przydatne, a jesze mam takich wiele.
pytanie zadanie do wyjaśnienia : nazwisko Kus(s) na na pewno powiazania z Franciszkiem Zoblem, moja linia Nowak, Bubacz oraz Macioszek Grzeczka
Grażyno i Hubercie czy ten nazwiska coś Wam mówią w Waszych genealogicznych poszukiwaniach, proszę o odpowiedz.
Grażyno na pewno od 1820-1826 nie urodziła się inny Andrzej Małecki ,
przeglądałem do potwierdzenia tego wpisu w piątek urodzenia w tych latach w archiwum.
Ostatnio edytowano 09 lut 2009, 06:59 przez
kabat, łącznie edytowano 1 raz