Witaj Jacku. Cieszę się, że się odezwałeś i nadal pracujesz nad Burchardt'ami. U mnie w ich temacie na razie (mam nadzieję) nic nowego. Tylko od czasu do czasu "wpadnie mi" jakaś para, która mogłaby mi pasować do przodków. Jeśli sam nie mogę znaleźć więcej o niej danych, wpisuję tutaj wpis z nadzieją, że ktoś pomoże. W przypadku powiązania Burchardt'ów z Ostrowit (tak się chyba odmienia Ostrowite?) jest dla mnie terenem nieznanym. Natomiast względem Burchardt'ów z Pleszewa i okolic - tu mógłbym małe co nieco napisać, tyle co sam odszukałem. Jednak jest to niewielka część czegoś większego, bo kiedyś skontaktowałem się z kimś. kto ten temat ma znacznie lepiej opracowany ode mnie. Ale osoba ta nie była zainteresowana podzieleniem się takimi informacjami. Tak więc z niecierpliwością będę czekał na Twoje pytanka - być może razem dojdziemy do kogoś ze wspólnych przodków lub krewnych. pozdrawiam - Wiktor
_________________ Poszukuję osób o nazwiskach Burchardt, Muller, Podlewski, Groszkiewicz, Miński, Te(a)rczewski, Feliszkowski, Krzeszkiewicz, Nocoń, Serafin, Lepczyński ....
|