Mam trzy pocztówki z Wójcina:
wysłaną 10.07.1914, budynek cła, ten przy granicy, a nie przy cmentarzu, widok od strony Kownat, za budynkiem widać drewnianą stodołę, zapewne jeszcze istniejącą, bo ją pamiętam, stodoła stoi szczytem do podwórza;
wysłaną 19.07.1914, budynek w centrum wsi, wtedy sklep pana Kopcia (J. Kopec), ten gdzie później była poczta, i budynek obok, gdzie w latach 70-tych przyjeżdżało kino objazdowe, pamiętam, że mnie nie pozwolono iść na "Skrzydełko czy nóżka"
;
wysłaną 16.07.1914, centrum wsi, widok na figurę i domy za figurą, widok domów w stronę pałacu, aż do czerwonej szkoły, skan tej pocztówki był publikowany swego czasu w "Pałukach"; Skan pocztówek mogę przesłać mejlem, daj tylko znać przez prywatną wiadomość.
Posiadałam pamiątkowe zdjęcia,m.in. z wnętrza kościoła z pogrzebu mojej babci w 1969 roku, gdzie ksiądz (zapewne Dziel) odprawiał mszę jeszcze tyłem do wiernych, niestety niefrasobliwie użyczyłam siostrzenicy te zdjęcie (i inne pamiątki), bo robiła album o Wójcinie, jej praca została wyróżniona i "zaginęła" z wystawy prac w szkole. Gdybyś trafił kiedyś na ten album uczennicy Igi D., to chętnie się dowiem kto ją sobie przywłaszczył albo w czyich jest teraz rękach. Było to wprawdzie z 12 lat temu, ale jeszcze mam żal.