Witam serdecznie! Właśnie zarejestrowałem się na tym forum, mam 19 lat i postanowiłem stworzyć drzewo genealogiczne mojej rodziny. Poszukuję informacji o rodzicach Seweryna Alankiewicza, mojego prapradziadka, zmarłego w 1939 roku w wieku 67 lat (ur. w 1872 bądź w 1873 roku), pochowanego na cmentarzu w Koszutach. Udało mi się ustalić ich imiona: Jan Alankiewicz oraz Apolonia, z domu Grząślewicz, pochodzącą prawdopodobnie z Kórnika. Interesują mnie również dane rodziców innego mojego prapradziadka, Ludwika Nowackiego (1872-1959), zamieszkałego w Kórniku. Wiem, że jego ojciec miał na imię Piotr i był żonaty z niejaką Marianna, z domu Lirecką (stuprocentowej pewności co do tego nazwiska nie mam, ponieważ zapis w księgach parafialnych był mało czytelny). Dowiedziałem się, że prapradziadek Ludwik Nowacki żonaty był z Marią, z domu Kuberacką (1876-1968), której ojcu było na imię Jan, matka zaś nosiła imię Matylda (z domu Zelman). O nich również chciałbym się czegoś dowiedzieć. Bardzo proszę o kontakt także osoby, które wiedzą coś o rodzinie Bukczyńskich z Bnina i z Kórnika - mój pradziadek Władysław Nowacki (1912-1982) żonaty był z Krystyną Bukczyńską (1914-2005) - oboje są pochowani na cmentarzu w Bninie. Mam nadzieję, że znajdą się na forum osoby, które będą w stanie udzielić mi informacji na te tematy bądź podzielić się ze mną wynikami swoich dotychczasowych poszukiwań.
Pozdrawiam.
_________________ Białkowski, Owczarzak, Orlewicz, Matelski, Pieczyński, Ruciński, Grząślewicz, Przybylski, Ewicz, Grześkowiak, Idaszak, Łażewski, Kuberacki, Bartkowiak, Szymanowski, Smolarkiewicz, Lewandowski, Kopankiewicz - Kórnik, Bnin, Kleszczewo, Mądre, Krerowo.
|