W III tomie "Majątków wielkopolskich" obejmującym powiat ostrowski opracowanym przez St. Małyszko (Małyszka - nie wiem jak się odmienia, a nie chcę urazić) z 1996 wydanym przez Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie, znalazłem rodzinę Burchardów (Rude?) - taki oryginalnalny zapis. Byli oni jednymi z właścicieli Raduchowa, tzn. posiadłość kupili (przejęli?) od Józefa Chełkowskiego i Stanisławy z Czerskich. Gustaw Adolf Otto Burchard gospodarzył w Raduchowie do 1876, kiedy to majątek przeszedł w ręce Paula Dietza. W swoich notatkach tycząch się rodziny Burchardtów znalazłem Idę Burchardt, która była żoną Paula Rude. Ich córką była Clara-Eugenia Rude (ur. 1880). Czy ktoś posiada jakieś informacje o ewentualnych powiązaniach obu rodzin ze sobą? Może jakieś namiary, gdzie szukać informacji? Szczególnie interesuje mnie rodzina Burchardtów. Wiktor Stułów
_________________ Poszukuję osób o nazwiskach Burchardt, Muller, Podlewski, Groszkiewicz, Miński, Te(a)rczewski, Feliszkowski, Krzeszkiewicz, Nocoń, Serafin, Lepczyński ....
|