Ciekawe historie, ciekawe miejsca, biografie ciekawych osób związanych z Wielkopolską, historie rodzinne, artykuły o genealogii.
Odpowiedz

Zdjęcie. Kiedy i gdzie zrobione.

17 sie 2015, 11:22

Obrazek

Fotografia pochodzi z jednego z albumów fotograficznych, które należały do mojej Mamy. Nie wiem czy zdjęcie jest zrobione przed wojną czy po wojnie, nie wiem też gdzie. Wiem tylko, że jest to jakaś parafia Diecezji Gnieźnieńskiej lub Poznańskiej. Może uda się zidentyfikować biskupa lub, któregoś z księży.

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź lub informację.

Pozdrawiam
Marek Szymański

Re: Zdjęcie. Kiedy i gdzie zrobione.

17 sie 2015, 15:51

Dzięki pomocy FB udało się zidentyfikować zdjęcie.

Zdjęcie zostało wykonane w końcu lat sześćdziesiątych w Nowym Mieście nad Wartą.
Ten pan z lewej strony z łaską porządkowego to p. ROBASZKIEWICZ, a po prawej też z laską to p. JANKOWIAK (mieszkańcy NMnW). W środku stoi ks. abp Antoni BARANIAK (metropolita poznański) a po jego lewej stronie ks. kan. Alfons PREISS (proboszcz i dziekan nowomiejski). Zdjęcie jest zrobione przed plebanią od strony ul. Kościelnej przed jej remontem.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Re: Zdjęcie. Kiedy i gdzie zrobione.

18 sie 2015, 16:03

Ponieważ na zdjęciu występuje ROBASZKIEWICZ a to moje nazwisko, interesuje mnie, skąd pochodzą informacje o zdjęciu. Jeśli można, proszę o kontakt z osobą udzielającą informacji o zdjęciu. Może być na forum lub priv
Z góry dziękuję Kazimierz
Odpowiedz