Ciekawe historie, ciekawe miejsca, biografie ciekawych osób związanych z Wielkopolską, historie rodzinne, artykuły o genealogii.
16 gru 2010, 00:29
Jestem bardzo dumna
, otoz radio, ktorego slucham codziennie, NPR 91.5FM, National Public Radio, poprosilo swoje radiostacje partnerskie o przeslanie do NPR dziesieciu ulubionych koled, czy jak tutaj mowia christmas songs/jingles.
Wsrod nich znalazla sie polska koleda w wykonaniu Poznanskich Slownikow "Oj maluski, maluski".
Piosenki Christmasowe "ida" na okraglo a wiec nie wiem kiedy nasza jest odtwarzana ale jest
Podaje link:
http://www.npr.org/2010/12/13/97778347/ ... -npr-musicpo otworzeniu sie stronki kliknac na: Listen to the mix
16 gru 2010, 12:58
Haniu.
Link włączony i słucham. Przyjemnie się słucha. "Leci" już chyba 5 utwór, ale "naszego" jeszcze nie było.
pozdrowienia dla Polskiego Chicago i nie tylko
Tadeusz
16 gru 2010, 13:02
Tadeuszu - niestety nie znam kolejnosci a jest tych utworow sporo to czekania moze byc duzo
licze, ze jestes cierpliwy
Pozdrowienia
24 gru 2010, 13:28
A, to piękna kolęda jest, na pewno rodakom z zagranicy miło jest ją usłyszeć. I wykonanie bardzo zacne!
26 gru 2010, 11:26
Witam świątecznie!
Moje Panie - a jak miłe jest - tu na polskiej ziemi wysluchanie polskiej kolędy ,,Bóg się rodzi, moc truchleje...'' w wykonaniu amerykańskiej aktorki, nie in English lecz ... w języku polskim. Wczoraj slyszałem w PR I, ale nie zapisalem jej nazwiska, a szkoda.
Pozdrawiam z Kalisza
Andrzej