Ciekawe historie, ciekawe miejsca, biografie ciekawych osób związanych z Wielkopolską, historie rodzinne, artykuły o genealogii.
Odpowiedz

Długo oczekiwana ksiązka

13 sty 2011, 09:54

Myślę, że wszystkich ucieszy wiadomość ,że nakładem AP w Poznaniu ukazał się autorstwa Jolanty Riczborał "Skorowidz historyczny nazw ulic miasta Poznania" długo oczekiwany. Przypuszczam , ze na sobotnim spotkaniu dowiemy sieę czegoś więcej od Pana Dyr. Henryka Krystka, który podobno zaszczyci nas swoją obecnościa dotyczaca tematu dygitalizacji w AP.
Myślę, że dowiemy się również jaki jest koszt, a może nasz Wojtek już ten temat omówił i bedzie niezła dla nas niespodzianka. Już się bardzo cieszę :D

Pozdrawiam
krysia

Re: Długo oczekiwana ksiązka

13 sty 2011, 11:23

krysia napisał(a):Myślę, że wszystkich ucieszy wiadomość ,że nakładem AP w Poznaniu ukazał się autorstwa Jolanty Riczborał "Skorowidz historyczny nazw ulic miasta Poznania" długo oczekiwany. Przypuszczam , ze na sobotnim spotkaniu dowiemy się czegoś więcej od Pana Dyr. Henryka Krystka, który podobno zaszczyci nas swoją obecnościa dotyczaca tematu dygitalizacji w AP.(Pomyłkowo podałam złą informację - pan dyr bedzie nieobecny)
Myślę, że dowiemy się również jaki jest koszt, a może nasz Wojtek już ten temat omówił i bedzie niezła dla nas niespodzianka. Już się bardzo cieszę :D

Pozdrawiam
krysia

Pragnę uzupełnić informacje. "Skorowidz..." mozna zakupić bezpośrednio w AP w Poznaniu za gotówkę
- w miękkiej oprawie - cena 30 zł
- w twardej oprawie - cena 40 zł
Informacje p. Stefan Olejniczak tel. 61 852-46-01 w 34

Re: Długo oczekiwana ksiązka

14 sty 2011, 17:36

Wielkie podziękowania dla Krysi, za tak wspaniałą wiadomość.

Obrazek

Książka zawiera alfabetyczny spis ulic w języku polskim i niemieckim, oraz dużo starych zdjęć Poznania.

Gratulacje dla Autorki i Wydawcy!
Odpowiedz