Moje zbiory - nazywam je albumami rodzinnymi - są w formie zbindowanej książki. Każda dorosła osoba (zamężna / żonaty) ma swoją stronę z podstawowymi danymi: data i miejsce urodzenia (ew. numer aktu), datę ślubu, datę zgonu, kim był z zawodu, adres zamieszkania - czyli podstawowe dane. Są dane współmałżonka i wszystkie dzieci urodzone z tego związku. Gdy "mały brzdąc" zakłada swoją rodzinę - dostaje swoją nowa stronę itd. Cały "myk" polega na zdjęciach umieszczonych na danej stronie - danej osoby: jak był mały, dorosły, zdjęcie ślubne. Widać tym samym jak się zmieniamy. Na samym końcu "albumu" jest schemat graficzny wszystkich osób z Rodziny. W łatwy sposób widać wszystkie powiązania rodzinne, kto kuzyn, kto wujek, ciocia. W ten sposób mam "zrobione" albumy Rodziny: teściowej (ok. 190 osób), teścia (ok. 320 osób), mojego ojca (ok. 140 osób) i mojej mamy (ok. 150 osób) - wszystkich zdjęć nie zliczę - ogrom. Cały czas rodzina żyje: są zgony, są urodzenia , śluby (będzie czas na erratę), gromadzę nowe zdjęcia, nowe dane.
Małgośka
_________________ Poszukuję: Nalewalscy, Szudrowicz, Jankowscy, Januchowscy, Jelonek, Kośmiccy, , Milke, Lange, Smarzyńscy, Radeccy z Wągrowca Jujka, Matuszkiewicz z Poznania Rybak- Łaziska Bukowscy - Potulice Gościńska, Mróz - Łopienno Świętochowscy z Łodzi
|