Dziękuję Jacku
Jeśli chodzi o Mańczaków to nadal nic nie wiem o Kacprze i jego pozostałych dzieciach oprócz mojej
prababci Marianny, która przed ślubem mieszkała we wsi Rudnicze (taki zapis jest w akcie ślubu). Wiem tylko, że na pewno w tej rodzinie był jakiś Kazimierz pochowany po 1951-52, gdzie? Mam zdjęcie z pogrzebu.
Marianna na pewno miała brata Andrzeja ur. ok. 1873 który zawarł związek małżeński z Marianną Nowak w 1899 roku w parafii Komorniki.
Mam też testament Agnieszki, żony Kacpra spisany w 1920 w Junikowie i podpisany przez nauczyciela szkoły w Fabianowie, podp. Ciechanowskiego. Wspomina w nim o synu Stanisławie i Kazimierzu a także o dzieciach po zmarłej córce Mariannie (Kazimierz-mój dziadek, Katarzyna,Franciszek oraz
Pelagię i Antoniego?).
Mój dziadek Kazimierz miał brata Franciszka i dwie siostry: Katarzynę i Marię. nie wiem kim jest wspomniana
Pelagia i Antoni. Może to dzieci Agnieszki a nie wnuki. Testament jest tak sformułowany, że można się tylko domyślać.
Gdybyś natrafił w okolicach Konarzewa i Lusowa na nazwisko Hadyniak i Zgoła to proszę napisz